Dobos Sándor, 2020.01.20. | Sportlövészet

A Vasas-APLE versenyzője a hétvégi Honvéd Kupán remekül lőtt az alapversenyben, végül a szövetség által kijelölt junior Eb-keretben számítanak rá.

A Magyar Sportlövő Szövetség elnöksége hétfőn elfogadta Győrik Csaba szövetségi kapitány előterjesztését a február 25-én rajtoló olimpiai kvalifikációs, 10 méteres Európa-bajnokságra utazó csapatról, amely 27 tagú lesz.

A kontinensviadalra három válogatóversenyen lehetett kivívni a szereplést, a Vasas SC versenyzőjének, Gáspár Lalitának nem feltétlenül az lehetett a célja, hogy a felnőttek között szerepeljen, ennek ellenére a Honvéd Kupán (amely a hétvégén a harmadik válogatóversenynek felelt meg) megnyerte az alapversenyt a légpuskások között (626,7 körrel). Ez váratlan, de örömteli fejlemény volt, kicsit árnyalja a képet, hogy a döntőben aztán a nyolcadik lett.

„Tényleg vegyes érzelmek vannak bennem, hiszen a ranglista alapján benne lehettem volna az első háromban, de végül a döntőt megnyerő Bajos Gitta a győzelméért kapott másfél kört, így kiszorultam. Ugyanakkor ez lesz az utolsó junior Európa-bajnokságom, és itt inkább vagyok éremesélyes, itt inkább sikerülhet egy jó eredményt elérni, függetlenül attól, hogy itt nem osztanak olimpiai kvótát” – fogalmazott Gáspár Lalita, aki a mixed  párosoknál is indul majd az Eb-n, partnere Török Ferenc lesz.

Mint ismert, a nőknél a junior és a felnőtt mezőny szinte megegyezik, érdekesség például, hogy a már olimpiai kvótával rendelkező Mészáros Eszter a juniorok között indul, Lalitával együtt.


A magyar Európa-bajnoki keret:

Felnőttek, férfiak:

Puska: Péni István, Sidi Péter, Klenczner Márton
Pisztoly: Tátrai Miklós, Hegedűs László, Babéj Ádám
Futócél: Boros László, Tasi Tamás, Zsebedits Nándor

Felnőttek, nők:

Puska: Dénes Eszter, Toma Dorina, Bajos Gitta
Pisztoly: Major Veronika, Sike Renáta, Fábián Sára

Juniorok, férfiak:

Puska: Pekler Zalán, Török Ferenc, Hammerl Soma
Pisztoly: Joó Attila, Iszprávnik Péter, Polgár János

Juniorok, nők:

Puska: Mészáros Eszter, GÁSPÁR LALITA, Horváth Lea
Pisztoly: Jákó Miriam, Varga Zalay Babett, Komáromi Krisztina


Hirdetések