Dobos Sándor, 2020.01.20. | Vízilabda

A Vasas SC bajnok és kupagyőztes vízilabdázója, későbbi utánpótlásedzője december 26-án, hosszú betegség után hunyt el.

A Vasas egyik aranykorszakában volt részese Ölveczky Péter a nagy sikereknek. 1971-ben MNK-győztes lett a csapattal, majd sorozatban háromszor nyert bajnokságot a Faragó-féle Vasassal, 1975-ben, 1976-ban és 1977-ben, Rusorán Péter irányítása alatt.

Pályafutása befejezése után utánpótlás edzőként dolgozott a klubunk kötelékében. A Ráúszás blog a hosszabbítás.hu oldalon három éve interjút készített a gyermekkorában a Vasasban vízilabdázó Esterházy Marcell képzőművésszel, ő így beszélt Ölveczky Péterről, aki Ozorai Kornél után volt edzője:

„Kornél után jött Ölveczky Péter, aki talán kevésbé volt nagynevű edző, viszont ő csinált közösséget az egész csapatból. Értett ahhoz, hogy jól érezzük egymást. Péterrel egy csomót jártunk ki Olaszországba, neki akkor egy utazási irodája volt. Kivitte az egész csapatot egy felkészítő táborba, óriási volt. Péter igazán szeretetből csinálta az egészet és ez átjött felénk is. Volt egy spanyol-magyar meccs, és mondta, hogy Estiartét muszáj látnunk.”

Utánpótlásedzőként sokakat tartott a vízilabda mellett, és sokakban mélyítette el a sportág szeretetét.

Hamvait január 25-én, szombaton 11 órakor bocsátják vízre Szentendrén, a Dunakorzó elején, a Kacsakőnél (Dunakorzó 21.), közvetlenül a vízparton. A család kérése, hogy egy szál virággal emlékezzenek a gyászolók Ölveczky Péterre.


A 77-es bajnokcsapatban, a guggoló sor jobb szélén


Hirdetések