2008.11.10. | Labdarúgás
Diósgyőrbe látogattunk a hétvégén, ahhoz a borsodi csapathoz, aki hasonlóan teljesített eddig, mint fiaink. Kiderült, hogy a táblázaton elfoglalt helyezés nem mindig tükrözi híven a valóságot.

DVTK - VASAS 1–1 (1–1)

VASAS: Máté N. – Kiss G., Elek D, Szemerédi P., Scharrer A., Molnár B. (Schirilla Gy.), Lanczkor G. (Kotnyek M.), Lepkó N., (Rudner T.), Nagyházi D. (Horváth G.), Tihanyi Á. (Nagy R.), Szénási Z. (Jákó J.)

Gólszerzők: Szénási (30. perc)
Jók: Máté, Elek, Scharrer, Lanczkor, Schirilla

Jól kezdődött a találkozó, hiszen a 2. percben Szénási kiugrott a hazai védők gyűrűjéből, de a kapujából kifutó kapus elrúgta előle a labdát. Egy perccel később a diósgyőriek hátvédje átfejelte saját kapusa felett a labdát, de a felpattanó játékszer a felső lécet is átugrotta. A 8. percben Szemerédi előrevágott labdája ziccerben találta Lanczkort, de a középpályás kicsit későn, becsúszva fölé lőtt. Ezután csak átlövésekből tudtunk veszélyeztetni Lanczkor és Elek révén, ellenfelünk viszont még azzal sem. Félóra játék után Szénási kapott labdát a felezővonalnál, kapura fordult, az első védőt „felbőrözte”, aztán szlalomozott a kapuig, végül kilőtte a bal alsó sarkot (0-1). Gólunk után öt perccel egy oldalról beívelt szabadrúgás után megcsúsztatták a labdát, majd a hosszú oldalon érkező hazai támadó Máté alatt a kapuba helyezte (1-1). Ez érezhetően megfogta csapatunkat, de csak annyi változott, hogy kevesebbet támadtunk, ellenfelünk nem tudott feljönni.

Szünet után sem sikerült felpörögnünk, unalmas lett a meccs. A piros-fehérek szabadrúgásokból beívelt labdái jelentettek veszélyt, de védelmünk jól állta a sarat, Máté pedig egyszer bravúrral védett egy fejest. Az 55. percben Lanczkor jobbról beadott labdájára Tihanyi érkezett, de rosszul találta el a labdát. Hármas cserével próbálkoztunk ritmust váltani. Támadásaink gyorsabbak lettek, de sok volt a pontatlanság, és a kapkodás. Szélső játékosainkat későn vettük be a támadásba, így megkönnyítettük a DVTK védekezését. A 74. percben Szemerédi előreívelte a labdát Nagy ballal kapásból lőtt kapura, de a kapus védett.

Vezető gólunkig kézben tartottuk a mérkőzést, de a DVTK egyenlítése után elvesztettük a fonalat. Hiányzott a játékosság, erőlködtünk, és a végjátékig igazán el sem jutottunk. Többet tettünk a három pont megszerzéséért, ellenfelünk örülhet az egy pontnak, de nem játszottunk jól. 

Következik:
15. forduló: VASAS – Békéscsaba 11.15. (szombat) 13:00 Fáy u.


Hirdetések