Dobos Sándor, 2020.01.18. | Kosárlabda

A PEAC-Pécs, ha csak egy paraszthajszállal is, de megnyerte a szombati bajnokit, ezzel visszavágott az őszi vereségért.

NB I/A csoport, 16. forduló:

PEAC-Pécs–Vasas Akadémia 92-91 (22-23, 19-18, 23-24, 17-16, 11-10) – hosszabbítás után

Pécs: Wentzel 21/3, Gémes-Sarok 13/3, Udodenko 26/3, Conwright 12/3, Bravard 10. Csere: Kaposi 5, Hegedüs J. 2, Sánta, Ruják 3/3. Edző: Meszlényi Róbert

Vasas: Murray 17/6. Böröndy 18, Vukov 7/3, Fraser 29/3, Budácsik 4. Csere: Tóth O. 6/3, Karlócai 3/3, Heljic 2, Madár E. 5/3, Smailbegovic, Szerencsés. Edző: Földi Attila     


Peches szezont fut a Vasas Akadémia, ugyanis több olyan mérkőzésen is túlvan már, amikor a kezében volt a győzelem, vagy éppen kis szerencsével meglehetett volna – aztán mégsem lett.

Nos, ezen mérkőzések sora gyarapodott szombaton, ugyanis hosszabbítás során maradtak alul a lányok a PEAC-Pécs otthonában. Pedig ez az a PEAC-Pécs, amely óriási meglepetésre nemrég legyőzte a Sopront! És ez az a csapat, amelyet a Vasas Akadémia ebben a szezonban Pasaréten meg tudott verni.

A „végletekig kiélezett” jelző erre a meccsre végképp érvényes volt, ugyanis mindegyik negyedben – és a hosszabbításban sem – egyetlen pont volt a különbség valamelyik fél javára.

A végén aztán a hazaiak örülhettek, egy ponttal megnyerték a roppant fontos bajnokit.

Meszlényi Róbert, a PEAC-Pécs vezetőedzője:
„Rendkívül nehéz mérkőzés volt ez számunkra, nagyon kellett nekünk a győzelem. Végig puhán védekeztünk, amivel felhoztuk az ellenfelet, és a végén a sírból hoztuk vissza a meccset.”

Földi Attila, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Továbbra is tart rajtunk az átok: zsinórban a harmadik meccsünket veszítjük el hasonló körülmények közt. Összességében egyébként elégedett vagyok, hiszen jól játszottunk, de ezekkel a végjátékokkal kezdenünk kéne valamit.”

Brianna Fraser, a Vasas Akadémia játékosa:
„Kifejezetten agresszív mérkőzés volt, mindkét csapat keményen játszott. A végén több ki nem kényszerített hibát vétettünk, és az ellenfél is jobban akarta a győzelmet.”


Hirdetések