Dobos Sándor, 2020.01.16. | Jégkorong

A Hokiklub Budapest elleni bajnoki lesz a 36. mérkőzése a Schiller-Vasasnak az Erste Liga idei szezonjában. Véget ér az alapszakasz.

Elröpült az alapszakasz, pénteken a „KMH” ellen utoljára lép jégre a bajnokság első felében a Schiller-Vasas csapata. A sors úgy hozta, hogy pénteken a tabella utolsó két helyezettje találkozik egymással, de a légiósokkal felturbózott vendégek hat meccsel többet nyertek a mieinknél.

A legutóbbi közös emlékek kellemesek a számunkra, hiszen a Tüskecsarnokban nagyon nyert a rivális, kétszer is, ezután sikerült a Jégcentrumban legyőzni a Hokiklubot 3-2-re, szétlövés során.

A Schiller-Vasas szerdán 5-1-re kikapott a bajnok Ferencváros otthonában, de az első harmadot leszámítva nem vallott szégyent. Öt-hat hiányzót bármelyik csapat megérez, értelemszerűen a mi fiatal keretünk még inkább. Szerdán például nyolcan hiányoztak az alapkeretből.

Jó hír, hogy Schmál Kristóf ismét visszatérhet a jégre pénteken, és bízunk abban, hogy Csiki Attila és Farkas Botond is így tehet, szükség van rájuk, hiszen a komolyabb sérültjeink miatt valóban kevesebb a lehetősége a szakmai stábnak is.

Érdekesség, hogy a középszakaszt épp a Hokiklubbal kezdi a csapat jövő kedden. Hogy a rivális 1 vagy 2 ponttal nyitja a középszakaszt, a Fehérvári Titánok-Corona Brassó mérkőzéstől (is) függ. Amennyiben a Titánok vereséget szenvednek csütörtökön, a Hokiklub pedig nyerni tud csapatunk ellen, helyet cserélnek egymással a tabellán.

A középszakaszban a 6-10. helyezett csapatok oda-vissza játszanak egymással, a 6. helyezett 6 ponttal indul, a többiek arányosan kevesebbel, a Schiller-Vasasnak nem lesz pontja a rajtnál. Egy keddig győzelemmel viszont azonnal lehet ugrani egy helyet a tabellán. Ez a bajnokság lebonyolításának szépsége.

A pénteki – még alapszakaszban játszandó – meccs 18:40-kor kezdődik a Vasas Jégcentrumban.


A középszakasz menetrendje (vastagon a hazai bajnokik):

Január 21., 18:10: Schiller-Vasas HC–Hokiklub Budapest
Január 23., 18:40: Schiller-Vasas HC–Gyergyói Hoki Klub

Január 25.: Fehérvári Titánok–Schiller-Vasas HC
Január 28.: Hokiklub Budapest–Schiller-Vasas HC
Február 2., 17:40: Schiller-Vasas HC–UTE
Február 12.: UTE–Schiller-Vasas HC
Február 16., 18:10: Schiller-Vasas HC–Fehérvári Titánok
Február 18.: Gyergyói HK–Schiller-Vasas HC

A középszakasz így indul az alsóházban:

6. UTE 6 pont
7. Gyergyói HK 4 pont
8. Fehérvári Titánok vagy Hokiklub Budapest 2 pont
9. Hokiklub Budapest vagy Fehérvári Titánok 1 pont
10. Schiller-Vasas HC 0 pont


Hirdetések