Jenkei András, 2020.01.15. | Röplabda

A Magyar Kupa elődöntőjének első összecsapásán a Vasas Óbuda a vártnál nehezebben kerekedett felül a az UTE-n.

Vasas Óbuda – UTE 3:2 (20, -27, -17, 15, 13)
Folyondár utca, 300 néző.
Vezette: Kiss Z., Halász E.

Vasas: Török K. 15, Kalicanin 6, Kjelstrup 12, Dékány 10, Gyimes 11, Ana Tiemi 6. Csere: Juhár 1 (liberó), Kostelanská 10, Abdulazimova 2, Bleicher 1.
Vezetőedző:  Jakub Głuszak

UTE: Chase 7, Carabali 12, Lacombe 20, Kojdová 16, Nikics 12, Bagyinka 5. Csere: Maurer (liberó), Kovács L. 2, Yurtsever.
Vezetőedző: Kántor Sándor

A feszített menet tovább tart, alig néhány nappal a Nyíregyháza elleni szép siker után ismét komoly téttel bíró mérkőzés várt együttesünkre. A nyírségiek ellen sikeres kezdőcsapat vette fel a harcot az újpestiekkel is, ám ezúttal több bizonytalankodást hordozott magába játékunk, így szoros és kiélezett csatában nyertük meg a mérkőzést.

Egy-egy szetten belül is komoly hullámzások voltak tapasztalhatóak a játék minőségét illetően, és így az első megnyert játékrész után, némileg váratlanul, fordítani tudott az ellenfél. A nagyarányba elveszített harmadik felvonás végén vezetőedzőnk cserékkel belenyúlt a csapatba, és ez felrázta  a mieinket. Ebben a felállásban hamar komoly előnyt alakítottunk ki,  és belefért az egy idő után kissé lankadó figyelem. Ezen is átlendültünk, és megszületettt egyenlítés.

Az ötödik szettben folytatódott az addig megtapasztalt kiszámíthatatlanság. Eleinte az UTE-nál volt az előny, tíznél vettük át a vezetést ami kitartott a végéig.

A kupadöntőt két hét múlva, idegenben kell biztossá tenni, de már szombaton főpróbát tarthatunk, hiszen ekkor is a Szilágyi útra látogat a Vasas Óbuda, Extraliga ügyben...


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Hirdetések