Dobos Sándor, 2020.01.15. | Jégkorong

Az Erste Liga utolsó előtti fordulójában a Schiller-Vasas HC 5-1-es vereséget szenvedett Pesterzsébeten.

Erste Liga, 35. forduló:

FTC-Telekom–Schiller-Vasas HC 5-1 (2-0, 1-1, 2-0)

FTC: Nagy K.
Rantanen, Tóth Gergely – Hegyi Á. (1), Sarcia – Boros, Jászai (2)
Nagy G., Tóth A., Tóth R. – Kulmala (1), Pavuk 1 (2), Switzer 1 (1) – Hajós (1), Juusela 2, Tóth R. 1 (1) – Farkas, Pozsár, Tóth Gergő
Edző: Fodor Szabolcs

Vasas: Sági Máté
Bukor, Gáspár – Hetényi P., Seregély – Surányi, Tornyai – Inglis 1
Székely-Mádai G., Szlama, Turbucz – Czakó, Fliszár, Pápa B. – Béres, Páterka, Szalma Zs. (1)
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Kapura lövések: 45:29


Sok hiányzója volt a Schiller-Vasasnak ezen a mérkőzésen is, már a korábbról ismert sérültek mellett. Nem lehetett ott a jégen Schmál Kristóf, Csiki Attila és Farkas Botond sem, így még foghíjasabb volt a keret.

Negyvenöt másodperc elég volt ahhoz, hogy röpüljenek a pályára a macik: gyorsan megszerezte a vezetést ugyanis a Fradi, és mivel felhívást tettek közzé a zöldek, várták a később elajándékozásra váró plüssöket a pályára. Brett Schwitzer talált be egyébként az első percben, majd Pavuk Attila a 18. percben megduplázta a Fradi előnyét.

Sokkal jobban sikerült viszont a második harmad, kicsit megváltozott a mieink hozzáállása, többet ütköztek, gyorsabban koriztak, és a támadások is szellemesebbek voltak. És ennek meg is lett az eredménye, függetlenül attól, hogy Inglis Ákos lövése után – már 3-0 után – „csak” becsorgott a korong a vonal mögé. Majdnem 3-2-vel fordultunk aztán a harmadik harmadra, mert emberelőnybe kerültünk, és megvolt a helyzetünk utána, kimaradt. 12-12 volt egyébként a kapura lövési arány a második szakaszban.

A harmadik harmad elején emberelőnyben kaptunk gólt, és bár utána voltak ígéretes szituációk, újabb gólt a Fradi szerzett, amivel 5-1-re megnyerte a bajnokit.

Az alapszakaszt a pénteki, Hokiklub Budapest elleni hazai mérkőzéssel zárjuk.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője:
„Az első harmadot leszámítva elégedett vagyok a csapattal. Annak ellenére, hogy nem sikerült maradandót alkotni később sem, megvolt a tempónk, a helyzeteink, jól mentek a srácok, egy jó kapusteljesítményt láthattunk. Nem panaszkodom, mert úgy érzem, hogy egy bajnok Fraditól így ki lehet kapni.”  


Hirdetések