Dobos Sándor, 2020.01.15. | Vízilabda

Plézer János edző vezetésével szerdán elutazott Kairóba a Vasas OB I/B-s együttese, Gezirában egy rangos felnőtt nemzetközi viadalon méreti meg magát fiatal csapatunk.

Sikeresen vívta meg a Komjádi Kupa selejtezőit a Vasas csapata, a fiúk a hivatalos játéknapokhoz képest egy héttel hamarabb „letudták” a kvalifikációs szakaszt. Ennek okáról már írtunk, Plézer János meghívást kapott Egyiptomból, OB I/B-s csapatunk elfogadta azt, és részt vesz a gezirai nemzetközi tornán. Vezetőedzőnk játékospályafutása során játszott a kairói klubban, és a mostani utazás is ennek a régi kapcsolatban köszönhető.

„Egy volt csapattársam lett a Gezira klubvezetője nemrégiben, vele jó kapcsolatot ápolok, és beszélgettünk arról, jó lenne találkozni, adott esetben csapatainkkal együtt. Miután kiderült, hogy rendeznek egy nemzetközi tornát, meghívtak minket is. Nekünk, mint nem felnőtt csapatnak, megtiszteltetés ez a torna, és az, hogy vendégül látnak minket. Nyomás nélkül, de mégis felnőtt szintű vízilabdába tudunk belekóstolni. Nyilván figyelnünk kell, hogy az erőnkkel hogyan sáfárkodunk, hiszen a hazaérkezés után nem sokkal jön majd a Komjádi Kupa negyeddöntője. Azt gondolom, mindenre jut majd idő, megnézzük Kairó nevezetességeit, vízilabdázni és feltöltődni is tudunk. Komoly erőt és lendületet adhat nekünk a torna, az előnyünkre válhat” – vázolta fel a meghívás okát és a torna hozadékát vezetőedzőnk.

Az utazókeret nem teljesen fedi le a Komjádi Kupa-csapatunkat, utóbbiból Landherr Csongor, Fótos Tamás, Vadovics László, Farkas Renátó, Péter Levente, Hajdu Attila, Pardi Bende, Kovács Márton, Sipos Balázs és Magyar Bence utazott Gezirába, mellette ifi (és OB I/B-s) csapatunkat Békési Marcell, Fenyvesi Roland, Mókus Bálint, Hlogyik Szabolcs és Gémesi Marcell képviseli, míg Szilágyi Bence csak az OB I/B-ben játszik.

S hogy kik lesznek az ellenfelek?

„A brazil bajnok Sesi, a montenegrói Jadran Herceg Novi a válogatottjai nélkül, mondanom sem kell, hogy így is nagyon erős csapat. Az olasz Savona most nem ad válogatottat, de valószínű Molina és Rizzo is érkezik. A spanyol első osztályban szereplő Tenerife mellett a helyi csapat lesz még ellenfelünk. Ezen a szinten, ha nagyon jó meccseket tudnánk játszani, esetleg egy vagy két győzelmet szerezni, az óriási bravúr lenne. De azért edzettünk, készültünk, hogy minél jobb játékot nyújtsunk” – fogalmazott Plézer János.

Az egyiptomiak nagyon készülnek, rendszeresen frissítik Facebook-oldalukat, így ott is érdemes lesz nézelődni, emellett természetesen mi is nyomon követjük a tornát.

Amolyan frissítés:
Nos, egy probléma azért akad a tornával: kedden utaztak volna a fiúk Egyiptomba, de végül a délutáni járatukat törölték, így szerdán veselkedtek neki ismét az útnak. Emiatt a szerdai mérkőzések elmaradnak.

Gezira International Waterpolo Tournament (január 14-19.)

A Vasas SC mérkőzései:

Január 15., 11:30: Gezira (egyiptomi)–Vasas SC - elmarad
Január 15., 19:00: Jadran Herceg Novi (montenegrói)–Vasas SC - elmarad 
Január 16., 11:30: Savona (olasz)–Vasas SC
Január 16., 19:00: Vasas SC – Echeyde Tenerife (spanyol)
Január 17., 20:00: Sesi (brazil) – Vasas SC

A Vasas SC kerete a gezirai tornán:

Szilágyi Bence, Békési Marcell – kapusok

Landherr Csongor, Fótos Tamás, Vadovics László, Fenyvesi Roland, Farkas Renátó, Péter Levente, Hajdu Attila, Pardi Bende, Kovács Márton, Mókus Bálint, Hlogyik Szabolcs, Sipos Balázs, Magyar Bence, Gémesi Marcell – mezőnyjátékosok


Hirdetések