Dobos Sándor, 2020.01.14. | Jégkorong

Két vasasos tagja is volt a Füssenben rendezett leány U18-as divízió 1/A-s világbajnokságnak, Metzler Regina és Strobl Lara is bronzéremmel térhetett haza.

Rögtön helyesbítenénk is a felvezető mondatot, hiszen Metzler Regina nem tért haza Budapestre, egyenesen a lausanne-i III. Téli Ifjúsági Olimpiára utazott tovább, ahol 3x3-as jégkorongban bizonyít éppen a KÉK csapatban, kedden hovatovább elődöntőt játszik.

Strobl Lara viszont már itthon, így egy hosszabb értékelésre kértük a vb-ről. A magyar csapat előbb szétlövés után 2-1-re legyőzte Dániát, ezen a mérkőzésen éppen Larát választották a legjobb magyar játékosnak. A franciák 4-1-es legyőzése után a házigazda németek szereztek két pontot, miután szétlövés során verték meg a magyar csapatot (1-2). Az addig hibátlan Japán ellen ott volt az esély a bravúrra, de végül 2-1-re nyertek az ázsiaiak, hogy aztán a zárónapon ismét szétlövés során mi örülhessünk a bronzérmet jelentő sikernek az olaszok ellen (3-2).


Fotók: Szűcs Attila/MJSZ

„Nagyon jól éreztem magamat az egész világbajnokságon. Egész szezonban erre készültünk együtt és mindenki külön a klubcsapatában is” – tekint vissza a vb-re a Vasas SC 16 éves jégkorongozója. – Nagyon vártuk, hogy elkezdődjön a vb, aztán mégis elég gyorsan eltelt az a hét nap. Az első meccsünket szerencsére nem a legerősebb csapat ellen kellett játszanunk, de így sem vehettük félvállról a dánokat. Jó hangulatban, nagy csapatösszhangban telt a mérkőzés, mint ahogyan a franciák ellen is. A harmadik napon pihenőt kaptunk, de nagy erőbedobással készültünk a németek elleni meccsre. Délelőtt szabadprogramunk volt, jobban össze is tudtunk hangolódni, például egy kis társasjátékozással. Délután aztán edzettünk, ahol igazából már csak simítottunk a dolgokon. Úgy érzem, ez sikeres is volt, hiszen a német csapattal végig meccsben voltunk, nem tudtak velünk mit kezdeni. Végül büntetőkkel kaptunk ki, de ismételten az év meccsét játszottuk velük. Nyilván szomorkodtunk utána, de másnap a másik erősebb csapattal, a japánokkal játszottunk, így nem foglalkozhattunk túl sokáig az elszalasztott lehetőséggel. A japánokkal is végig meccsben voltunk, végül jobbnak bizonyultak a végén.”

A japán meccs után ismét pihenőnap következett a lányoknak, így egy kis városnézés is belefért, a füsseni kastélyt is meglátogatta a csapat. Az aznap délutáni edzés játékosabb volt, kicsit lehetett már érezni a fáradtságot és a feszültséget is.

„Az olasz meccsen már jobban érezhető és látható is volt a fáradtság rajtunk, így sajnos, nem sikerült megnyernünk az a mérkőzést, de így is meg tudtuk szerezni a bronzérmet a szétlövés során. A minimális célunkat sikerült elérnünk, ami a bronzérem megszerzése volt. Szerintem mindenki kiadta magából a maximumot, így minden játékos úgy fejezhette be a világbajnokságot, hogy magát nem hibáztathatja” – mondta Lara, aki azért az MVP-címről is mondott pár gondolatot.  

„A dánok elleni meccsen én kaptam a csapat legjobb játékosa címet, ami egy nagyon pozitív visszajelzés volt számomra az edzők részéról. Ez még egy löketet adott nekem, egészen a világbajnokság végéig. Egyébként nagyon tetszett ez a csapatösszeállítás, szerintem a legerősebb keretünkkel mentünk ki. A társaság is nagyon jó volt, jól telt velük ez az idő. Jövőre, sajnos, több játékos is kiöregszik ebből a korosztályból, akik sokat hozzátettek a sikereinkhez. Remélem, jövőre hasonló esélyekkel indulunk majd neki a világbajnokságnak az új kerettel” – tette hozzá Strobl Lara.


A magyar válogatott mérkőzései a füsseni vb-n:

Magyarország-Dánia 2-1 – szétlövés után
Magyarország-Franciaország 4-1
Magyarország-Németország 1-2 – szétlövés után
Magyarország-Japán 1-2
Magyarország-Olaszország 2-3 – szétlövés után


Hirdetések