2008.11.03. | Aerobik-Fitnesz
Tajvan szigetén, a jövő évi Világjátékok tesztversenyén, Roik Zsolt és edzője Dóczi Dorka személyében a piros-kék klub képviselői is jelen vannak.

A harminckét sportág nemzetközi szövetségét tömörítő IWGA (International World Games Association) négy évente rendezi meg tagszervezetei  számára - mintegy olimpia pótlóként - a "nem olimpiai sportágak" Világjátékát. 
A napokban ennek az eseménynek a próbaversenyét bonyolítják le a szigetország déli részén található tengeri kikötővárosban. Kaohsiung a világ egyik legnagyobb konténer illetve tengeri fuvarozó központja, valamint az ország második legnagyobb városa.

Dóczi Dorka, aerobik szakosztályunk igazgatója, a következőket mondta el honlapunknak eddigi ázsiai élményeikről:
"Az első két napot városnézéssel töltöttük, az otthoni időjárás után némileg sokkoló, 30 fokos, rendkívül párás melegben.
A mai napon kezdődött el a hivatalos program. Délután a versenyzők edzettek, és ekkor volt a technikai értekezlet, valamint a  bírók számára eligazítás. Magyar Katalin egykori vasasos aerobik országos bajnoknőnk is  a bírói kar tagja. 
Zsoltnak igen jól ment az edzés, már nagyon várta, hogy végre mozoghasson, a hosszú repülőút és a sok sétálgatás után. Férfi egyéniben, ahol indul, öt résztvevő van. Nagy barvúr lenne, ha érmet tudna szerezni,  hiszen a mezőny bár kicsi, de a világ legjobbjai vannak itt."

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy  Roik Zsolt mondja a versenyzői fogadalmat, a hivatalos megnyitó ünnepség folyamán. 
 
Kedden, helyi idő szerint 18.45-kor kezdődik az elődöntő, melyet élőben közvetít - a megnyitó ünnepségtől kezdve a verseny végéig - az ESPN Asia televízió. Roik Zsolt 19.54-kor lép színpadra.


Hirdetések