Dobos Sándor, 2020.01.12. | Kosárlabda

Kellenek a győzelmek, és most egy újabbal gazdagodott a Vasas Akadémia férfi kosárlabda-csapata.

NB I/B Piros-csoport, 16. forduló:

Vasas Akadémia–Bajai Bácska FKE 82-73 (25-21, 15-12, 23-18, 19-22)

Vasas: Moravcsik 22, Boros 16/6, Sólyom 8, Andrássy 13, Radics 3. Csere: Kelenföldi 10, Debreceni 7, Kozma 1, Steier, Barócsi 2.  Edző: Faragó Péter

Baja: Pongó Martin 11/6, Jakab 35/9, Nagy D. 5, Vukicevic 11, Goldring J. 6. Csere: Goldring G. 0, Kővágó-Laska 2, dr. Ágfalvi. Edző: Cservék Csaba


December 14-én nyert legutóbb a Vasas Akadémia (előtte pedig október 26-án), és most már tényleg el akarta kezdeni a felzárkózást a kicsit pechesen alakuló szezonban. Öt olyan mérkőzése volt Faragó Péter csapatának ebben a szezonban, aminek a végén egy kosárnyi volt a különbség az ellenfél javára.

A 16. forduló adott arra lehetőséget vasárnap, hogy javuljon az összesített statisztika. A Baja ellen játszottunk, amely legutóbb 91-69-re verte a mieinket, még a harmadik fordulóban. Most kis túlzással nem volt esélye a vendégeknek, jó ezt leírni, még akkor is, ha vezetőedzőnk is megjegyezte, lehettünk volna pontosabbak is.

Mindegy is, a lényeg a győzelem, következik a Veszprém elleni rangadó.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Igyekszünk minél több hazai mérkőzést megnyerni a tabellán előttünk állók ellen. Ma, úgy gondolom, végig kontrolláltuk a mérkőzést, és azért nem alakult ki sajnos nagyobb különbség, mert picit pontatlanul támadtuk, ezzel együtt nem forgott veszélyben a győzelmünk. Gratulálok a csapatnak, ez jó munka volt, pénteken pedig igyekszünk visszavágni a Veszprémnek a hosszabbításos vereségért, amit ősszel elszenvedtünk.”


Hirdetések