2008.11.03. | Labdarúgás
Kis angol kitérő után visszazökkentünk a bajnokságba, és a Kecskemét U-15-ös csapatát fogadtuk november elsején. Ellenfelünk nem éppen jó eredményeiről volt eddig „hírös” az idei bajnokságban.

VASAS - Kecskemét 4–1 (2–0) 
Fáy utca

VASAS: Máté N. (Bocs B.) – Molnár B., Rudner T. (Kiss Z.), Szemerédi P., Tihanyi Á., Lanczkor G. (Kiss G.), Lepkó N., Jákó J. (Kotnyek M.), Nagyházi D. (Horváth G.), Csuka B. (Nagy R.), Szénási Z. (Schirilla Gy.) 

Gólszerzők: Szénási (14. perc), Rudner (16. perc), Horváth (55. perc, 11-esből), Kotnyek (78. perc) 
Jók: Rudner, Lepkó, Kiss G., Nagyházi

Már a 2. percben vezetést szerezhettünk volna, amikor Lanczkor verekedte le magát az alapvonalig, beadása után azonban Szénási nem találta el a labdát. Nem álltunk meg, folyamatosan kezdeményeztünk, főleg jobb oldalunk volt aktív támadásban. A 14. percben Szénási - Nagyházi - Szénási volt a labda útja, majd szélvészgyors centerünk okosan a hosszú sarokba emelte a labdát (1-0). Két perccel később Jákó fűzte fel a kecskemétiek bal oldali védelmét, beadásából Nagyházi a kapufára fejelte a pettyest, majd a kipattanót a szemfüles Rudner a kapuba kotorta (2-0). A 22. percben Nagyházi lövését csak üggyel-bajjal fogta a kapus, majd szép adogatás után Lanczkor teremtett magának lövőhelyzetet, de centikkel célt tévesztett lövésével. Szinte csak egy csapat volt a pályán, vendégeink támadásait gyökereiben fojtottuk el. A 35. percben Nagyházi elemi erejű átlövése után a labda a kapufán csattant. A szünet előtti utolsó percben Nagyházi tette vissza lövőre a labdát Jákónak, ám lövését a kunsági portás a bal felső sarok előtt hatástalanította.

Szünetben hármat cseréltünk, hogy még élénkebb legyen támadójátékunk, de ez csak részben sikerült. Négy perc alatt négy gólveszélyes helyzetet alakítottunk ki a lila-fehérek kapuja előtt: előbb Lepkó parádés passza után Nagy kapásból mellé lőtt, majd újabb egy perc múlva jobb lábas lövése alig kerülte el a bal alsó sarkot. Egy perccel később Kotnyek beadását Schirilla mellé fejelte, majd ismét Nagy lőtt, de ezúttal a kapufát találta telibe. Az 55. percben Horváth tört be a büntető területre, ahol összeakasztották a lábait, és 11-eshez jutottunk. A megítélt büntetőből a labdát a sértett a jobb alsó sarokba lőtte (3-0). Csendesen folydogált a mérkőzés, kicsit tompult az összpontosítás, így kevés alkalom adódott az újabb gólszerzésre, sőt…. A 71. percben egy beívelést Bocs röviden ütött ki, és a feje felett a kapuba lőtték a labdát (3-1). Ettől felébredtünk, és addig próbálkoztunk, amíg gólt értünk el. Két perccel a vége előtt Schirilla indította Molnárt a jobb oldalon, középre centerezett labdáját Kotnyek a kivetődő kapus mellett okosan a kapuba pörgette (4-1), beállítva a végeredményt.

Gyengébb játékkal ugyan, mint gondoltuk, de hoztuk a kötelező győzelmet. Ez a teljesítmény feltétlenül javítandó, hiszen nehéz mérkőzések várnak még ránk. 

Következik:
Elhalasztott mérkőzés - 12. forduló: FTC - VASAS 11.05. (szerda) 15:30 Népliget
14. forduló: DVTK – VASAS 11.08. (szombat) 13:00




Hirdetések