Dobos Sándor, 2020.01.09. | Kosárlabda

Nem sikerült a bravúr férficsapatunknak az NB I/B Piros-csoportjának csütörtöki mérkőzésén.

NB I/B Piros-csoport, 15. forduló:

Hübner-Nyíregyháza BS–Vasas Akadémia 83-67 (23-21, 21-23, 21-11, 18-12)

Nyíregyháza: Hobbs 27/3, Bazsó 11/6, Bus 11/6, Tóth G. 15, Dancsecs 4. Csere: Sitku M. 6/3, Mokánszki 6, Szobi 3/3, Czinger, Vaskó. Edző: Siska János

Vasas: Moravcsik 7, Andrássy 15, Boros 6, Sólyom 13/9, Debreceni 12. Csere: Kelenföldi 7/3, Radics 7, Steier, Csík Roland, Kozma, Meződi. Edző: Faragó Péter


Vezeti a bajnokságot a Nyíregyháza, így egyértelműen esélyese volt a csütörtöki bajnokinak, amelyet végül meg is nyert. A Vasas Akadémia igyekszik majd feljebb kapaszkodni a tabellán a következő hetekben, nem feltétlen ez a meccs volt az, ami ebben segíthetett volna.

De a Baja ellen vasárnap például már eljöhet a mi időnk, van is miért - egészen pontosan az őszi vereségért - visszavágni a Bácskának. Az a bajnoki 16 órakor kezdődik a Kánai úti Sport 11-ben.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez. Jelenleg a legjobb formában lévő csapattal játszottunk. Egy félidőig működött a kommunikáció, és aránylag jó döntéseket hoztunk. A második félidőben – sajnos – ez már nem ment, és kiépített a Nyíregyháza egy biztos előnyt, amivel a meccs végéig tudott sáfárkodni. Kicsit többet vártam, de eléggé limitáltak voltunk ma támadásban, remélem, lesz ez még jobb is. Keményen védekeztünk, nem volt nagyon rossz, most jönnek azok a mérkőzések, amiket mi szeretnénk megnyerni. Arra, úgy gondolom, ez egy jó felkészülés volt, bár megmondom őszintén, nyerni jöttünk, ez most nem sikerült.”


Hirdetések