Dobos Sándor, 2020.01.09. | Vízilabda

Rendhagyó forgatókönyv mellett játssza le címvédő csapatunk a Komjádi Kupa selejtezőit.

Bár az Európa-bajnokság miatt szünetelnek az országos bajnokságok, nem maradunk tétmeccsek nélkül januárban sem: kezdődik a Komjádi Kupa, méghozzá a selejtezőkkel.

A Vasas csapata a tavalyelőtti pécsi bronzérem után az előző kiírást nagy bravúrral megnyerte (a Pécs, a BVSC és az UVSE is a legyőzöttek között volt), így címvédőként vághat neki az újabb kiírásnak. Ebben az évben is 21 év a felső korhatár a játékosok esetében (az OB I/B-s csapatoknál 23 év), a tavalyi győztesek közül Sélley-Rauscher Domonkos és Simon Henrik „öregedett ki” a csapatból, de az OB I-es keretből még most is ott lehet a sorozatban Dévai Kristóf, Makszim Soma és Trombitás Tamás is.

A Magyar Vízilabda Szövetség a január 18-19-i hétvégére írta ki a selejtezőket, a Vasas pedig szeretett volna rendezőként közreműködni. A menetrend kialakítását viszont váratlan, de örömteli fejlemény nehezítette: Plézer János OB I/B-s csapata meghívást kapott egy rangos egyiptomi nemzetközi tornára, Gezirába, éppen arra a hétre. Mivel ezt a kiváló lehetőséget nem utasíthatta vissza fiatal csapatunk, kérvényeztük, hogy a mérkőzéseinket egy héttel korábban játszhassuk le. Ez végül hosszas egyeztetések, a riválisok által mutatott rugalmasság után „összejött”. Jöjjenek a részletek a vezetőedzőnktől.

„A célunk az volt, hogy játszhassunk a sorozatban, igazából mindegy volt, hol és kivel” – mondta Plézer János. – Szerettük volna ugyanis elkerülni, hogy játék nélkül kiessünk, úgy gondolom, címvédőként ez nem lett volna méltó. Először kaptunk egy írásbeli hozzájárulást, hogy megrendezhetjük a selejtezőt, de később kiderült, hogy a versenykiírás miatt erre nincs lehetőség, a selejtezőket vidéken kell rendezni. Ezt követően sikerült megállapodnunk a csapatokkal egy olyan forgatókönyvről, ami szerintem mindenkinek ideális. Lényegében mindenkitől kellett egy szívességet kérnünk, és ezúton is szeretném nekik megköszönni a rugalmasságot. Mindenki partner volt abban, hogy mi játszhassunk, köszönöm nekik. Ennek megfelelően készültünk az elmúlt hetekben, és mindenképpen szeretnénk úgy elutazni Kairóba, hogy már ne kelljen izgulni azért, hogy később olyan eredmények születnek, amik nekünk nem kedveznének.”

A csoportban a Ferencváros, a Kaposvár, az OSC és az ASI szerepel a Vasas mellett, két csapat jut tovább a negyeddöntőkbe. Ez a bizonyos rugalmasság egy maratoni selejtezős naptárt eredményezett, január 10-tól 19-ig zajlanak a csoportküzdelmek, a Vasas pedig három különböző helyszínen játssza le a négy mérkőzést. Kaposváron kezdünk, rögtön egy nehéz rajt.

„Biztosan nehezen fog indulni, hiszen jó pár nap eltelt játék nélkül. Ez a keret teljesen más, mint a tavalyi Komjádi-csapat, igazából ez lesz az első közös fellépésünk. Hiába ismerek én mindenkit, engem mindenki, és az idősebb korosztály a fiatalabbakat, együtt még nem volt közös fellépésünk. Lesznek tehát nehéz időszakok, de hiszem azt, hogy ezeket át fogjuk vészelni, és teljesítjük a célunkat. Ezért dolgoztunk a két ünnep között is. A Fradi az OB I/B-s keretével játszik, biztosan jó mérkőzés lesz az is, de tettünk annyi munkát bele, hogy azt a meccset is egy góllal legalább megnyerjük. Szeretnénk, ha nyugodt lenne a következő hetünk, minden tekintetben” – fogalmazott Plézer János.

A gezirai tornáról – ahol OB I/B-s csapatunk mellett csak felnőtt együttesek, például a Jadran Herceg Novi, a Savona és a Tenerife szerepelnek – később bővebben is szólunk majd, de először jöjjön ez a feladat, jöjjön a Komjádi Kupa selejtezője.


Komjádi Kupa, selejtező, A-csoport:

Január 10., péntek, 19:30:
Blamax-Kaposvári VK–Vasas SC (Kaposvár)

Január 11., szombat, 16:00:
Vasas SC–ASI DSE (Tüskeuszoda)

Január 12., vasárnap, 13:00:
FTC-Telekom–Vasas SC (Tüskeuszoda)

Január 13., hétfő, 20:00:
Vasas SC–A-Híd OSC Újbuda (Nyéki Imre Uszoda)

Január 16., csütörtök, 20:00:
ASI DSE–A-Híd OSC Újbuda (Nyéki Imre Uszoda)

Január 17., péntek, 20:00:
A-Híd OSC Újbuda–FTC-Telekom (Népliget)

Január 18., szombat, 10:30:
FTC-Telekom–ASI DSE (Népliget)

Január 18., szombat, 11:00:
A-Híd OSC Újbuda–Blamax-Kaposvári VK (Kaposvár)

Január 18., szombat, 17 óra:
Blamax-Kaposvári VK–FTC-Telekom (Kaposvár)

Január 19., vasárnap, 11 óra:
ASI DSE–Blamax-Kaposvári VK (Kaposvár)

A Komjádi Kupa selejtezőinek csoportjai:

A csoport: Vasas SC, ASI DSE, Blamax-Kaposvári VK, FTC Telekom, A-Híd OSC Újbuda
B csoport: PSN Zrt-PVSK Pécs (rendező), UVSE Hunguest Hotels, BVSC-Zugló, Budapesti Honvéd
C csoport: AVUS Szombathely (rendező), Hódmezővásárhely, Tatabányai VSE, Szolnoki Dózsa, Oázis SC
D csoport: PannErgy-Miskolci VLC (rendező), ZF-Eger, Szegedi FVCS, Debreceni VSE, Metalcom-Szentes


Hirdetések