Dobos Sándor, 2020.01.08. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC hosszabbítást követően 4-3-ra megverte a DEAC-ot az Erste Liga szerdai játéknapján.

Erste Liga, 33. forduló:

Schiller-Vasas HC–DEAC 4-3 (12, 21, 00, 10) – hosszabbítást követően

VASAS: SÁGI MÁTÉ
Bukor, Gáspár L. (1) – Hetényi P., SEREGÉLY – Surányi, TORNYAI 1 (1) – Farkas B.
Székely-Mádai G., Szlama (1), TURBUCZ 1 (1) – CZAKÓ, Csiki 1, Márton – Fliszár, Páterka (1), SZALMA 1 – Pápa B., Schmál
Edző: Ladányi Balázs

DEAC: ANTEK
Kiss P., Markov – Léránt, Vokla – Mestyán, Sándor F.
Izacky 1, Novotny, Sági Martin (1) – Graaskamp (1), KULESHOV (1), Mazzag 1 – Kozma (1), Molnár D., Salló 1 – Bartók, Filep
Edző: David Musial

Vasas Jégcentrum, 150 néző. V: Mach, Pálkövi Zs., Kis-Király, Banga

Kiállítások: 4, ill. 14 perc
Kapura lövések: 35–38


Ebben a szezonban nem kényeztette el szurkolóit sok győzelemmel a Schiller-Vasas (a jó játék azért többször is megvolt, mostanában különösen), arra meg végképp nem volt példa, hogy egymás után két mérkőzés végén is mi örüljünk.

Nos, a 33. fordulóban ezt is kipipálhatjuk, ugyanis a Gyergyó elleni 3-1-es siker után ismét győztesen hagyta el a pályát Ladányi Balázs csapata, még ha hosszabbítás után is.

Csiki Attila góljával szerezte meg a vezetést a Vasas, már a 3. percben, de a Debrecen – amelynek kapuját a 16 éves Antek Tamás védte – még az első harmadban fordítani tudott. Nem játszott hiba nélkül a csapat (a debreceniek sem), mégis úgy éreztük, hogy – ahogyan mondani szokták – bármi benne van a pakliban. És mivel az igyekezet azért megvolt, nem maradt el az eredmény sem: a második harmadban előbb Tornyai Gábor talált be egy távoli lövés nyomán, majd Szalma Zsolt már a vezetést szerezte meg a 36. percben.


Fotók: Vasas Attila

Nem sokkal később Sági Martin lövése után a „tesó”, Máté kapujába pattant a korong, de a vendégek támadása alatt elmozdult a kapu, így videózás után érvénytelenítették a gólt. Nem sokkal később a palánkról valószínűtlenül visszapattanó korong a kapunk előtt álló Salló Barnához pattant, aki nem hibázott, 3-3.

Volt egy videózás a harmadik harmadban is, de akkor sem ítéltek gólt a DEAC javára, pedig vészjósló volt a várakozás, többen is bent látták a korongot. A szakasz végén megkaptuk az esélyt Sági Martin második kiállítása után a győzelem megszerzésére, de nem éltünk a fórral, jöhetett a hosszabbítás, amelynek az elején is még előnyben voltunk.

De nem ekkor, hanem egy kicsit később lőtte meg Turbucz Martin a győztes gólt, két ponttal gazdagodott a Schiller-Vasas.

Csapatunk legközelebb pénteken, a Fehérvári Titánok otthonában lép pályára az Erste Ligában, másnap pedig idehaza, 19:40-kor nyilvános edzőmeccset játszik egy bostoni egyetemi csapattal!    

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője:
„Egy jó pár héttel ezelőtt mindent odaadtam volna egy ilyen győzelemért, viszont most nem tudok maradéktalanul örülni. Volt olyan, hogy kikaptunk egy-két góllal, de a játék nagyon tetszett, mára ez nem mondható el. Van hova fejlődni minden meccs után, ezzel együtt nagyon örülünk a győzelemnek, mert kevés jutott belőle a szezonban, ráadásul egy élcsapat ellen hosszabbításban húztuk be, így nagyon komoly elismerés illeti a srácokat. Nem tetszett viszont a tempó, amit diktáltunk, az sem, hogy könnyelműek voltunk bizonyos helyzetekben. Ha úgy játszottunk volna, mint két napja, talán nem megy hosszabbításra a meccs.”

Kecskeméti Áron, a DEAC másodedzője:
„Gratulálok a Vasas csapatának, hiszen nagy melót raktak bele ebbe a párharcba. Nekünk elég sok helyzetünk kimaradt, ez döntőnek bizonyult. Nem kifogás, de nagyon sok hiányzónk volt ma, öt játékos, köztük légiósok és kulcsjátékosok sem tudtak ma velünk lenni. Ettől függetlenül szerettük volna megnyerni ezt a meccset, így csalódottan megyünk haza. Pozitívum, hogy ismét sok fiatal kapott lehetőséget, köztük egy 16 éves kapus, aki első felnőttmeccsén vett részt, és remekül helyt állt.”


Hirdetések