2008.11.01. | Labdarúgás
Az Újpest tegnapi botlása után adva volt a lehetőség, hogy utolérjük őket a tabellán. A fiúk lába nem remegett meg és magabiztos játékkal gyűjtötték be  a három pontot.

Vasas SC - Fehérvár FC 4:1 (2:1)
Illovszky-stadion, 2500 néző

Játékvezető: Solymosi (Ring, Takács G.)

Vasas: Borszéki - Sowunmi, Paripovics, Unierzyski, Tóth A., B. Tóth, Dobrics, Pavicsevics, Laczkó, Németh N., Divics,
Vezetőedző: Mészöly Géza
Fehérvár: Sebők Zs. - Lázár P., Andics, Koller, Mohl, Simek, Farkas B., Sifter, Dvéri, Pavlicic, Sitku,
Vezetőedző: Varga István

Gólszerzők: Divics (30., 67.), B. Tóth (44.), Németh N. (87.) ill. Pavlicic (40.) 
Csere: Tóth helyett Piller (61.), Laczkó helyett Lázok (70.), B. Tóth helyett Somorjai (84.) ill. Dvéri helyett Polonkai (64.) Simek helyett Kulcsár (64.), Lázár helyett Nagy D. (80.)

Annak ellenére, hogy a Vasas ultrái közül is többen Dunaszerdahely felé vették az irányt szombaton, az átlagosnál több néző szurkolt a helyszínen a Fehérvár elleni bajnoki meccsen.
Ez elsősorban a második félidőben érződött, ekkor a pályán gálázó csapat mellé a szurkolók is felnőttek hangerőben.
Mert, hogy a csapat ismét tündökölt, és remek játékkal gyűjtötte be sokadik három pontját az ősz során.

A mieink összeállításában egy számottevő változás volt az elmúlt hetekhez képest, a sérült Balog Zsolt helyett Thomas Sowunmi játszott a védelem jobb oldalán, és annak ellenére, hogy az első percben majdnem összehozott egy tizenegyest, összességében jól helytállt a számára kissé szokatlan poszton.
Az első félóra már-már szokás szerint nem hozott világszínvonalú játékot, a csapatok sokszor feleslegesen rugdosták fel a levegőbe a labdát és ez rengeteg hibát szült.
Éppen ezért jó érzés volt újra tapasztalni, hogy miután lehiggadt a két gárda kidomborodott a mieink fölénye, Mészöly Géza fiai sokkal ötletesebben játszottak, mint a vendégcsapat játékosai.
A 30. percben egy mintaszerű akció végén B. Tóth beadását Petar Divic lőtte kapásból Sebők kapujába, majd a szerb támadó visszaadta a kölcsönt, hiszen az ő ziccerpasszát váltotta gólra B.. Tóth egy remek testcsel után.
Apró szépséghiba, hogy két angyalföldi találat közben a vendégek is betaláltak, de a 2-1-es félidei vezetés optimizmusra adhatott okot.

Az bizakodóknak igazuk is lett, a második játékrész igazi parádét hozott, zúgott is sokszor „Játszik a Vasas!” rigmus. A
mieink szebbnél-szebb támadásokat vezettek, Petar Divic pedig ismét igazolta, hogy kiemelkedő képességű csatárnak számít a magyar élvonalban. A támadó előbb egy ziccert váltott gólra, majd remek sarkalással adott gólpasszt Németh Norbertnek, aki a tizenhatoson kívülről bombázta a negyedik gólunkat a fehérvári kapuba.

Érdemes kiemelni azt is, hogy Divic a gólja után a kerítésre mászva köszönte meg a szurkolók bíztatását, de nem csak róla, hanem a többi légiósról is elmondható, hogy hihetetlen akarással és remek játékkal hálálják meg a feléjük áradó szeretet.
Persze az újabb pazar győzelem után az egész csapatot dicséret illeti, ha pedig a tabellára pillantunk, szépen halkan akár már az őszi elsőségről is suttoghatunk.
Bárhogy is alakul, az mindenképpen árulkodó, hogy az idei szezonban a szurkolók a lefújás után nem mérgelődve a kijárat felé veszi az irányt, hanem a kerítéshez sietnek, hogy pacsizhassanak az angyalföldi hősökkel.

A lefújás után ezúttal az a B. Tóth Balázs nyilatkozott a vasassc.hu-nak, aki sok kritikát kapott a szurkolóktól korábban, de a mai meccsen góljával és gólpasszával ismét igazolta, hogy helye van a jobboldalon Mészöly Géza együttesében:
"Viszonylag hamar vezetést szereztünk, de egy tolódásos hibából gólt kaptunk, örömteli, hogy ezután sem rogyott össze a csapat és a találatomat követően már végig mi uraltuk a játékot, így viszonylag simán meglett ez a fontos győzelem. Hat gólpasszt adtam eddig a szezon során és most sikerült betalálnom is, remélem, hogy akik eddig kételkedtek bennem, ezután mellém állnak." 

dan      

Videóinterjúk:

Mészöly Géza>>

Tóth András>>

B.Tóth Balázs>>

Borszéki Csaba>>


Hirdetések