2008.11.01. | Labdarúgás
Papíron nem nevezhető a bajnokság legnehezebb meccsének a szombati, Fehérvár elleni találkozó, azonban a közelmúltat figyelembe véve talán a legizzasztóbb kilencven perc vár a csapatra: 1998 óta nem győztük le a Fejér megyei csapatot a Fáy utcában.

Miután ízlelgettük egy kicsit a bevezető mondatokat, nézzünk szét a csapat háza táján, lássuk az előjeleket, az esélyeket egy nagyon hosszú sorozat megtöréséhez. 

A Vasas továbbra is az élmezőnyhöz tartozik, a dobogó harmadik helyén áll. A kezdeti sikerek után lehetett tartani attól, hogy a csapattal elszalad a ló, azonban Mészöly Gézának és a szakmai stábnak sikerült a földön tartania a társaságot, amihez persze a játékosok is partnerek voltak. Csapatunk edzője rendkívül büszke arra, hogy a fiúk bizonyították: nem fellángolásról, hanem tartósan jó formáról, jó csapatról beszélhetünk a Vasas kapcsán. 

A távolabbi célokkal egyelőre nem érdemes foglalkozni, arra ott lesz a téli időszak. Jelenleg a Fehérvár elleni meccs, illetve az azt követő két összecsapás jár a piros-kék fejekben, amelyek végeztével a csapat mindenképpen szeretné megtartani jelenlegi pozícióját.

Ehhez azonban szombaton le kellene győzni a mumust. A csapatot, amely az utóbbi 10 évben nyerni jár a Fáy utcába, a jelenlegi hatodik helyezett Fehérvárt.

Ez legutoljára hazai pályán 1998. november 28-án sikerült Gellei Imre irányításával, Váczi Zoltán és Juhár Tamás góljaival a Végh - Mónos, Geress, Juhár, Tóth A. – Farkasházy, Galaschek, Aranyos - Váczi, Hámori, Pál összeállításban futballozó Vasasnak. A végeredmény 2-1 lett, a vendégek találatát bizonyos Waltner Róbert szerezte. Legutóbbi sikerünk szombati ellenfelünkkel szemben azonban nem ekkor, hanem 2001-ben volt, amikor Székesfehérváron győztünk 3-2-re Szili Attila, a jelenleg a Fehérvárt erősítő Simek Péter és Pető Tamás góljaival. Azonban ne feledjük: a második fordulóig még az Újpest is elmondhatta magáról, hogy 2001 óta nem kapott ki a Vasastól.

Mészöly Géza emlékeiben még él a tavalyi Fáy utcai mérkőzés (1-2). A szakvezető így emlékszik arra a találkozóra: „Azon a mérkőzésen jól játszott a csapat, azonban egy korai sérülés és egy vitatható tizenegyes megváltoztatta a mérkőzés végkimenetelét. A múlttal azonban nem érdemes foglalkozni, ez már egy másik bajnokság, egy új Vasassal."

A szombati találkozón sérülés miatt nem léphet pályára Németh Gábor és Lázok János, így a Fehérvár elleni várható kezdőcsapat a következő: Borszéki- Balog Zs., Paripovic, Unierzyski, Tóth A.- B. Tóth, Dobric, Pavicevic, Laczkó-Németh N., Divic 

Babják Bence              

 


Hirdetések