Dobos Sándor, 2020.01.05. | Kosárlabda

A végjátékban vesztette csak el a Csata elleni bajnokit a Vasas Akadémia női kosárlabdacsapata.

NB I/A csoport, 14. forduló:

Vasas Akadémia–NKE-FCSM Csata 72–76 (16–30, 21–13, 18–18, 17–15)

Pasaréti út, 200 néző, vezette: Csabai-Kaskötő, Vida J., Oláh

Vasas: Murray 6/3, Böröndy V. 10, Tóth O. 6/6, Heljic 13/3, Fraser 26. Csere: Szerencsés, Vukov 4, Budácsik 4, Karlócai 3/3. Edző: Földi Attila

Csata: Horváth B. 8/6, Friskovec 7, Lelik 20/12, Cannon 24, Gustafson 10. Csere: Radócz 4, Mányoky R. 3/3, Boros J. Edző: Tursics Krisztián

Kipontozódott: Gustafson (33. p.)


Meglepő vagy nem, de a Csata a második helyen áll a tabellán a Sopron mögött, válogatott játékosai és légiósai miatt rendkívül erős kerettel bírnak. Ennek ellenére az őszi fordulóban is korrekt meccset játszott ellene Földi Attila csapata, most pedig nagyon közel volt a bravúrhoz.

Ugyanis 16 pontos hátrányt sikerült ledolgoznia a lányoknak a vasárnapi pasaréti mérkőzésen, és a vége előtt nem sokkal 69-69 állt az eredményjelzőn. Jött azonban néhány hiba, és ez a vendégek malmára hajtotta a vizet.

Nem kérdés, hogy egyre jobban megy a mieinknek, így szinte biztosak vagyunk abban, hogy hamarosan behúzzuk majd az ötödik győzelmet a bajnokságban.

Erre legközelebb a január 11-i, Cegléd elleni bajnokin van lehetőségünk. Ragadjuk meg!


Fotó: Bornyi Márton

Földi Attila, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Az első félidőben volt egy periódusunk, amikor nem nagyon tartottuk be a megbeszélteket. Hagytuk a Csatát nyitott hárompontosokat dobni úgy, hogy tudtuk, rendkívül jó százalékkal lőnek. Feljavítottuk a védekezésünket, jól játszottunk a szünet után, a végjátékban sokáig 69-69 volt az állás, volt két-három lehetőségünk, hogy megnyerjük a mérkőzést, pár buta hibának köszönhetően azonban ez nem sikerült.”

Böröndy Vivien, a Vasas Akadémia játékosa:
„Úgy gondolom, hatalmas bravúrt szalasztottunk el. Az első negyedben volt egy rövidzárlatunk, amit egy ilyen szintű csapat azonnal kihasznál, ebből kaptunk öt hárompontost. A vége nem úgy sikerült, ahogy terveztük, főleg lepattanózásban, így elmaradt a meglepetés. Sajnálom, hogy nem sikerült.”

Tursics Krisztián, a Csata vezetőedzője:
„Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, tisztában voltunk azzal, mennyire nehéz ezen a pályán idegenben játszani. Nem vagyok teljesen elégedett, hiszen kiépítettünk egy tizenhat pontos előnyt, amit a mérkőzés alatt sikerült kiadni a kezünkből. Nyolc nap alatt ez a harmadik mérkőzésünk, ez érezhető volt a lábakban és több hibát is vétettünk, mint általában. Örülnünk kell ennek a győzelemnek, hiszen nagy csapatok is elvéreztek már ezen a pályán, gratulálok a csapatomnak.”


Hirdetések