2008.10.31. | Ökölvívás
Jövő csütörtökön Liverpoolban, vasasos résztvevőkkel, megkezdődik a 37. Amatőr Ökölvívó Európa-bajnokság. 

Bacskai Imre vezetőedző elmondta, nagy csalódásként élték meg, hogy a szakosztályból senkinek sem sikerült kiharcolnia a pekingi részvételt. Az élet azonban nem állt meg és a jövő héten kezdődő Eb-n hárman is szorítóba léphetnek tanítványai közül.

A fiatal Szalay Gergely 51 kg-ban, Bacskai Balázs 69 kg-ban, a világbajnoki ötödik helyezett Darmos József 91 kg-ban.

Szalay számára elsősorban tapasztalatszerzésről szól a verseny, szerencsés sorolással azonban akár helyezett is lehet. Junior világbajnokunk, Bacskai Balázs tavaly nyáron váltott súlycsoportot, az eltel fél év még nem volt igazán elegendő arra, hogy beleerősödjön az új kategóriába. Edzője – aki édesapja is – ennek ellenére nem tartja elképzelhetetlennek az éremszerzést, bár mint mondta sorsolásnak itt is döntő szerepe lesz.
A legtöbb rutinnal Darmos József van felvértezve hármójuk közül, de talán az ő súlycsoportjában a legkiegyensúlyozottabb a mezőny. Elsősorban orosz, litván és görög ellenfele ígérkezik kemény diónak számára.

A fiúk egy hónapig tartó, kőkemény tatai felkészülésen vannak túl, hétvégére szabadságot kapnak, majd szerda reggel utaznak el a kontinensviadal színhelyére. Másnap már sor kerül az első mérkőzésekre is. 

ja

 


Hirdetések