Dobos Sándor, 2020.01.03. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC ötgólos vereséget szenvedett a Tüskecsarnokban egy kiegyenlített találkozón.

Erste Liga, 31. forduló:

Hokiklub Budapest–Schiller-Vasas HC 8-3 (2-1, 2-1, 4-1)

Tüskecsarnok, 325 néző, vezette: Tímár, Németh M., Kocsány, Kis-Király

Hokiklub: Brodeur
Linke, Reiter – Lakatos, SZÉCSI P. (3) – Berry-LaMontagna, Bugár (1) – Bán (1)
LŐCZI 1, Manninen (1), SZIGETI Á. 3 – PHILQVIST 2 (3), SATEK (3), SZŰCS 1 (3) – Horváth B., Petres, Szappanos 1 – Albert, Izsák, Németh Á.
Edző: Jens Brandström

Vasas: Sági Máté
Bukor (1), Inglis – Farkas B., Hetényi P. – Surányi (1), Tornyai – Seregély
Székely-Mádai G., SZLAMA 1 (1), TURBUCZ (1) – Czakó (1), Csiki, Márton 1 – Fliszár, Páterka 1, Szalma Zs. (1)
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 2, illetve 14 perc
Kapura lövések: 40:30


Legutóbb nem sikerült jól a kirándulásunk a Tüskecsarnokban, a Hokiklubnak kiszakadt a gólzsák akkor, viszont azóta már sikerült visszavágni a riválisnak odahaza.

Pénteken is az volt a célunk, hogy jó mérkőzést játsszunk, még úgy is, hogy mindössze három sorral plusz egy védővel álltunk ki a meccsre. Nem térhetett még vissza Schmál Kristóf, őt várhatóan a Gyergyó elleni vasárnapi hazai mérkőzésen köszönthetjük ismét a jégen.

Nos, egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet a légiósok sorát felvonultató Hokiklub ellen, függetlenül a végeredménytől. Páterka Bence gyorsan kiegyenlítette a 9. percben összeszedett hátrányt, és bár a svéd Philqvist ismét a hazaiakat juttatta előnyhöz, benne volt a pakliban az újabb Vasas-gól.

Nem segítette a mieinket, hogy sok kiállítást kapunk, a második harmad végéig összesen hatot a hazaiak egyetlen büntetésével szemben. A MAC játékosa, Szigeti Ákos második gólja is előny után született, Szlama Dániel találata után, mindez azt jelentette, hogy a harmadik harmadra kétgólos KMH-előnnyel fordulhattunk rá.

A meccs harmadik szakaszában aztán szerencsénk sem volt, mert továbbra is futottunk az eredmény után, ráadásul ekkor a mérkőzésen jól védő Sági Máté is peches volt, minimum két alkalommal. A becsúszó, bepattanó gólok mellett bosszantó volt az újabb hátrány, amely talán fegyelmezettség miatt is érkezett menetrendszerűen.

A legutóbbi 7-2-höz képest most semmiképp sem volt öt gól a két csapat között, így érthetően letört volt a mieink öltözője a találkozót követően.

Innen kell és lehet felállni, búslakodásra nincs idő, hiszen vasárnap a Gyergyó elleni hazai meccsel folytatódik az alapszakasz.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője:
„Úgy érzem, hogy a játék képe nem indokolta a kiállítások számát. Ez egy szoros mérkőzés volt, nem éreztem, hogy ekkora különbség lett volna a két csapat között. Ezzel együtt a sok hátrány miatt elvesztettük a kontrollt, törlesztettünk is olykor, ezért alakulhatott így a vége.”


Hirdetések