2008.10.29. | Labdarúgás
U 15-ös labdarúgócsapatunk a Ferencváros hasonló korú futballistáival közösen, öt napos szigetországi túrán vett részt.

A Vasas SC hosszú távú – az utánpótlásképzést kiemelten kezelő – stratégiájába jól illeszkedő szakmai út megszervezésében elengedhetetlen kulcsszerepet töltött be dr. Jákó János a Vasas SC elnökségi tagja és dr. Horváth Gábor az FTC Labdarúgó Zrt. igazgató tanácsának tagja, amely végül elsősorban a klub és támogatók jóvoltából valósulhatott meg.

Ahogyan Polgár Veres Árpád a klub szakmai vezetője elmondta, két fontos célt szolgált a túra: „Fokozatosan építjük ki nemzetközi kapcsolatainkat, ennek jegyében szerveztük meg idén már másodszor például a Farkas János Nemzetközi Utánpótlás Tornát is. Ha eredményesen működő piros-kék foci-utánpótlást akarunk létrehozni, szükségünk van arra, hogy számos országban legyenek partnereink, akikkel edzőtáborok, tornaszereplések során együttműködhetünk. Rendkívül lényegesnek tartom, hogy a nálunk sportoló gyerekek minél tágabb világképpel rendelkezzenek, és egészen fiatalon megismerkedjenek idegen sportkultúrákkal, szokatlan játékstílusokkal, testközelből tapasztalják meg merre tart az európai futball. 
Úgy gondolom, az út mindenképpen az U15-ös csapat fejlődését szolgálta, és segítette egyben a jövő évi Fáy utcai akadémiai osztály kiválasztását is. A szakemberekkel – így Gabala Ferenc utánpótlás igazgatóval – együtt, ebből a szemszögből is figyeltük, teszteltük már a gyerekeket. Fontos volt látnunk, hogy új környezetben milyen gyors a fiúk alkalmazkodása.”

A gyerekek, akik - a kísérők elmondása szerint – példamutató fegyelmezettséggel viselkedtek az egész út során, ízelítőt kaphattak az igazi angolszász szellemiségből. Testközelből megtapasztalhatták milyen a sportszerű, megalkuvást nem ismerő küzdelem a futballpályán, kemény, a fair play szellemét sohasem szem elől tévesztő játék. De fiatal labdarúgóink a pályákon kívül is fantasztikus élmények sorával gazdagodtak, hiszen a programban számos turista látványosság megtekintése is szerepelt.

„Aprólékosan megszervezett programjaink voltak. Lehetőségünk volt többek között meglátogatni a Fulham és a Sheffield Akadémiáját, ahol a labdarúgók képzését tökéletesen kiszolgáló létesítményekkel találkoztunk.. Játszottunk mező közepén, elbeszélésekből ismert igazi angol füvön, de ultramodern labdarúgó központokban is. Fiataljaink láthatták a mai labdarúgás gyorsaságot, technikát, fizikumot érintő követelményeit, megtanulhatták, a külföldi akadémiai csapatok játékának tempóját, amit összevethetnek a saját bajnokságuk iramával. Sőt még a tradicionális brit időjárásból is kaptunk egy kis ízelítőt.” – mesélte Polgár Veres Árpád – „Óriási élményt jelentette mindenki számára a Sheffield UFC felnőtt bajnoki mérkőzése és a találkozás a Fulham magyar légiósával, Gera Zoltánnal, aki a helyszínen követte az egyik meccsünket.
Remélem, hogy mindezen élmények hosszú ideig erős motivációt jelentenek gyermekeink számára."

A Vasas szeretne külön köszönetet mondani Davidnek, Alkasnak, Garynek és Carlnak, akik fantasztikus munkájukkal angol részről támogatták az út sikeres szervezését.

Képgaléria>> 
Az edzők értékelése, további fotókkal hamarosan!

Eredmények:

Fulham Academy - Vasas SC 4:1 (3:1)
Góllövő: Tihanyi Ákos

Vasas SC - Ferencváros 1:0 (1:0)
Góllövő: Lanczkor Gábor

Ferencváros - Vasas SC 1:2 (0:2)
Góllövő: Lepkó Norbert, Rudner Tamás,

Caversham AFC - Vasas SC 3:3 (0:3)
Góllövő: Lanczkor Gábor, Nagyházi Dávid 2,

Sheffield Academy - Vasas SC 3:1 (0:1)
Góllövő: Nagyházi Dávid,

Pro-vision Northwest Academy - Vasas SC 0:2 (0:1)
Góllövő: Kiss Gergő, Elek Dániel,


Vasas-küldöttség:
Vezetők: Dr. Jákó János, Polgár-Veres Árpád, Gabala Ferenc
Edzők: Endrész Pál, Pintér Tamás
Játékosok: Scharrer András, Molnár Bálint, Rudner Tamás, Kiss Gergő, Bocs Bence, Máté Norbert, Kotnyek Mátyás, Nagyházi Dávid, Nagy Rudolf, Szemerédi Péter, Lepkó Norbert, Lanczkor Gábor, Tihanyi Ákos, Jákó János, Schirilla György, Horváth Gábor, Szénási Zoltán, Elek Dániel

Hirdetések