Dobos Sándor, 2019.12.29. | Jégkorong

Vezetett és nagy helyzetei voltak a Schiller-Vasasnak Gyergyóban, de a légiósok eldöntötték a második harmadban a meccset – a hazaiak javára.

Erste Liga, 30. forduló:

Gyergyói HK–Schiller-Vasas HC 3-1 (0-1, 3-0, 0-0)
Gyergyószentmiklós, 950 néző, vezette:
Csomortáni, Csata, Rédai, Balla

Gyergyó: Cooke
Góga, Rasulov – Bobcek, Ferenc Csibi – Kozma, Nagy Cs. – Orbán Sz.
Csergő, Péter Zs. 1, Rupert (2) – Daradics, Pestunov 1, Vorobjev – Barabás, Sára T., Valdix 1 – Benedek R., Elekes
Edző: Malcolm Cameron

Vasas: Sági Máté
Bukor, Inglis – Hetényi P., Seregély – Surányi, Tornyai – Farkas B.
Székely-Mádai G., Szlama, Turbucz – Czakó, Csiki (1), Gáspár L. – Fliszár 1, Páterka (1), Szalma – Márton, Pápa B.
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 12 (+20 perc végleges), illetve 10 perc
Kapura lövések: 37:21


Egyszer már sikerült bevenni Gyergyót, még októberben nyert a Schiller-Vasas 4-3-ra Erdélyben, általános meglepetésre. Az utolsó alapszakaszbéli erdélyi túra második napján ismét ebben a hatalmas bravúrban bíztunk.

Az előjelek persze nem erre mutattak, még akkor sem, ha nemrég nyerni tudott fiatal csapatunk 16 sikertelen meccs után (a Hokiklub ellen), és Brassóban is vezettünk egy harmad után. A szombati, Farkasok elleni Erste Liga-bajnoki végül 7-2-es vereséggel zárult, így hát a mostani túra szebbé tételén kellett leginkább dolgozni vasárnap.

Nos, bátran játszott a Vasas az első harmadban, és elég korán megszerezte a vezetést is egy emberelőnyös helyzet után, Fliszár Zalán küldte a kipattanó korongot Cooke kapujába. Nem volt megilletődött a csapat, ebben nyilván segített az is, hogy már nyertünk ebben a csarnokban, ezek az emlékek bizony számítanak. Akkor sem „tojtak” be a fiúk, ha hátrányba kerültek, más kérdés, hogy a helyzeteket jobban is ki lehetett volna használni. A második harmadban például Czakó Barna állt szemben a hazaiak kapusával, de a párharcot Cooke nyerte. Csakúgy, mint két perccel később Szalma Zsolt lövése alkalmával, kár volt ezekért a ziccerekért.

Mert ahogyan az lenni szokott, nem sokkal ezután a „semmiből” egyenlített, és aztán fordított a Gyergyó. Bő fél perc alatt lőtt két gólt a hazai csapat, ez mondani sem kell, hogy lélekromboló tud lenni, nekünk szurkolóknak is – hát még a fiúknak.

S hogy még jobban fájjon, kilenc másodperccel a harmad vége előtt növelte előnyét a Gyergyó, Valdix is betalált, így nagy kérdés volt, melyik irányba halad majd tovább a mérkőzés a szünet után.

Nos, kiegyenlített volt a harmadik harmad, nyomott bizonyos periódusokban a hazai csapat, de csapatunk jól védekezett, Sági Máté is jól állt a lábán, így az eredmény nem változott.

A meccs záróakkordjaként még egy bunyó is „színesítette” a meccset, Fliszár Zalánt „találták meg”, ő és Csergő Hunor két percet, a hazaiak játékosa, Igor Bobcek pedig végleges fegyelmit kapott, de ez már nem osztott, szorzott.

Folytatás jövőre, január 3-án, a Hokiklub otthonában.


Hirdetések