Dobos Sándor, 2019.12.28. | Jégkorong

Bár 2-1-re még vezetett a Schiller-Vasas HC a Corona Brassó otthonában, a második harmadban hátul nagyon gólerős volt a csapat, így nem volt kérdés a végén, hogy a hazaiak nem botlanak.

Erste Liga, 29. forduló:

Corona Brassó (romániai)–Schiller-Vasas HC 7-2 (1-2, 5-0, 1-0)
Brassó, 940 néző

Brassó: Polc
Armstrong 1, Labrecque (1) – Borisenko, Carlson – Bíró O., Mihály E. – Gajdo, Haraga
Fowlie 1 (1), Gliga (1), Franko 1 – Péter B. 1 (1), Tranca (2), Zsók L. 1 – Bíró G., Brown (1), Molnár Zs. – Bíró M. 1 (1), Constantin (2), Molnár Z. 1
Edző: Pénzes Július

Vasas: Sági Máté
Bukor, Inglis – Hetényi P., Seregély (1) – Surányi, Tornyai – Farkas B.
Székely-Mádai G., Szlama (1), Turbucz 1 – Czakó, Csiki, Gáspár L. – Fliszár (1), Páterka, Szalma Zs. 1 – Márton, Pápa B.
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 8, illetve 6 perc


A bajnokság első meccsét Brassóban játszotta a Schiller-Vasas, még szeptember 13-án, akkor 4-1-re nyertek a Farkasok. Egy héttel később sikerült visszavágni, és a Vasas Jégcentrumban nagy meglepetésre 4-3-ra nyertünk, ezt a bravúrt október 31-én nem sikerült megismételni, akkor egy szoros meccsen 4-2-re nyert a Brassó.

Az 53 pontos, a tabella 4. helyén álló rivális volt esélyes a szombati meccsen is, és elég korán, már a 2. percben emberelőnybe is kerültek, Seregély Mátét állították ki. Kihúztuk a hátrányt, mint ahogyan a 6. percben érkező újabb kiállítást is, akkor Szalma Zsoltot küldték ki. Sőt, nemhogy kihúztuk, visszatérése után Szalma góljával a 11. percben megszereztük a vezetést!

Hat perc múlva egyenlített a Brassó, de Cody Fowlie kiállítását követően 20 másodperccel sikerült kihasználni az előnyt, Turbucz Martin ismét a Schiller-Vasast juttatta előnyhöz (2-1, ide). Egygólos vezetés után jöhetett a szünet és a megérdemelt pihenés, merthogy Surányi Zsolt kiállítása után meleg perceket élhetett meg a csapat, figyelni kellett.


Fotó: Corona Brassó

Nem alakult jól a második harmad. Bíró Mátyás a 24. percben egyenlített, majd nem tudtunk kihasználni egy kétperces fórt, a Brassó pedig beindult, egy perc alatt kaptunk két gólt, előbb Péter Balázs, majd 40 másodperc múlva Cody Fowlie talált be, 4-2. Időt is kért Ladányi Balázs vezetőedző.

Sajnos, nem tudtunk hatékonyabban védekezni a folytatásban, még két brassói gól fért bele ebbe a harmadba, így egy 0-5-ös részeredménnyel zártuk a második húsz percet. Kár volt érte.

A harmadik harmadban kétszer is próbálkozhatott csapatunk 5 a 4 ellen, de nem sikerült szépíteni, így maradt volna a 6-2. Csakhogy, amikor már mindenki a végét várta, Zsók Levente lövése utat talált Sági Máté kapujában, pár másodperccel a vége előtt, 7-2.

Folytatás vasárnap, Gyergyószentmiklóson.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas vezetőedzője:
"Tudtuk a mérkőzés előtt, hogy nem ugyanazt a szintet képviseli ezen a napon a két csapat, de a terv az volt, hogy küzdjünk amilyen keményen csak lehet. Az első harmad jól sikerült, de a másodikban lényegében az öltözőben maradtunk, és nem is jöttünk ki onnan. A harmadik szakaszban voltak jó periódusaink, de nem tudtunk betalálni. Gratulálok a Brassónak."

Ondrej Rusnak, a Brassó másodedzője:
"Az első harmad a Vasasé volt, de tudtuk nagyon jól, hogy a második csakis jobban sikerülhet nekünk, és így is lett, visszajöttünk. Minden sorunk lőtt legalább egy gólt, gratulálok a csapatnak, és különösen Bíró Mátyásnak, aki csodás gólt szerzett. Kontrolláltuk a játékot és szép eredménnyel zártuk a mérkőzést."


Hirdetések