Dobos Sándor, 2019.12.22. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC szétlövés során 3-2-re legyőzte a Hokiklub Budapestet az Erste Liga vasárnapi játéknapján.

Erste Liga, 27. forduló:

Schiller-Vasas HC–Hokiklub Budapest 3-2 (0-0, 2-2, 0-0, 0-0, 1-0) – szétlövés után

Vasas Jégcentrum, 200 néző, vezette: Babic, Wolf, Kedves, Horváth B.

Vasas: Sági Máté
Bukor, Inglis – Farkas B., Hetényi P. – Surányi, Tornyai – Seregély 1
Nagy M., Szlama 1 (1), Turbucz 1 (1) – Béres, Czakó, Csiki – Fliszár, Páterka, Szalma – Márton, Székely-Mádai G. (1)
Edző: Ladányi Balázs

Hokiklub: Kiss B.
Berry-LaMontagna, Petres – Bán, Reiter (1) – Lévai, Szécsi P.
Philqvist (1), Satek 1, Szűcs I. – Koski 1, Lőczi, Manninen (1) – Albert, Pápa M., Szappanos – Horváth B., Izsák, Németh Á.
Edző: Jens Brandström

Kiállítások: 8, illetve 6 perc
Kapura lövések: 31:32


Legutóbb 7-2-re nyert a Hokiklub a sérülésektől tizedelt Schiller-Vasas ellen, azóta utóbbi tekintetben nem sokat javult a helyzet, sok a hiányzó továbbra is. De visszatért Páterka Bence, valamint a védelembe Farkas Botond és Seregély Máté – utóbbi történetesen megszerezte a vezetést a Vasasnak a vasárnapi mérkőzés második harmadában. Egy perc sem telt el és a vendégek egyenlítettek, a finnek hozták össze a gólt, Joona Manninen passzát Eetu Koski fejezte be.

Emberelőnyből vettük vissza az előnyt a remekül játszó Turbucz Martin jóvoltából, és már azt hittük, hogy 2-1-es vezetésről vonulhatunk el a szünetre, amikor egy védelmi hibát követően Michal Satek 6 másodperccel a szakasz vége előtt ismét egalizált.

Sokkal jobban is állhattunk volna, de a KMH is, a hivatalos statisztika alapján a kapura lövés tekintetében jobban álltak, kétségtelen, hogy Sági Máténak akadt dolga az első negyven percben.

A mérkőzés előtt bíztunk benne, hogy most elkaphatjuk a légiósokkal megtűzdelt Hokiklubot, a meccs derekához érve pedig csak fokozódott ez a reményünk, benne volt a levegőben a hárompontos siker is. De a befejezések csak nem sikerültek, így túlórára kényszerültek a csapatok.

Ott sem született gól, jöhettek a büntetők, amelyek alkalmával Szlama Dániel kétszer is betalált (de mérkőzésen szintén jól játszó Csiki Attila, valamint Szalma Zsolt is), a második gól győzelmet ért.

Folytatás hétfőn, a Fehérvári Titánok ellen.

Revák Zoltán, a Schiller-Vasas másodedzője:
„Elég régóta vártunk már erre a sikerre. Meccsek óta lehetett érezni, hogy a srácok egyre jobban teljesítenek, de most láttuk rajtuk először igazán azt, hogy a győzelemért mindent hajlandó megtenni a csapat. Ha hosszabbításban is, de sikerült, meglett a gyümölcse az igyekezetnek.”

Jens Brandström, a Hokiklub Budapest vezetőedzője:
„Szoros meccs volt, látszott, hogy a Vasas vissza akar vágni a legutóbbi 7-2-es vereségért. Jól dolgoztak a hazaiak, így megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.”  


Hirdetések