Jenkei Dániel, 2019.12.21. | Vívás

Szilágyi Áron bajnoki címet, Rabb Krisztián és Bányai Zsombor bronzérmet szerzett a Vasasnak a 2019-es vívó országos bajnokság egyéni küzdelmeiben.

A szokásos monstre létszámmal kezdődtek az idei országos bajnokság selejtezői pénteken, hogy aztán számos vasasossal folytassa szombaton a megrostált mezőny.

Férfi kardban Szatmári András távolléte miatt Szilágyi Áron a szokásosnál is esélyesebbnek számított, függetlenül attól, hogy a júliusi budapesti világbajnokság óta most lépett először pástra versenyen.

Klasszisunk simán jutott a döntőbe, ahol Decsi Tamás ellen is virtuóz vívást mutatott be, így aztán néhány perc alatt megnyerte hetedik országos bajnoki címét.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


 

Nagy dicséret illeti a 18 éves ifjúsági olimpiai bajnokunkat, Rabb Krisztiánt is, aki remek selejtező után szombaton is sorra gyűjtötte a skalpokat, és csak Decsi Tamás tudta megállítani egy szoros asszóban. Így is meglett a bronz, Krisztián első, de vélhetően nem utolsó felnőtt egyéni bajnoki érme.

Ebben a fegyvernemben egyébként a két vasasos Nagy, Martin és Pál is a nyolc közé jutott.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


 

Nyugodtan mondhatjuk, hogy férfi párbajtőrben a legkiegyenlítettebb a mezőny, ennek most klubunk címvédője, Nagy Dávid itta meg elsősorban a levét, aki hamar búcsúzott. A másik válogatott versenyzőnket, Koch Mátét pedig Rédli András állította meg.

Bányai Zsombor boldogult a legjobban, aki két éve lett bajnok, és ezúttal is közel volt a fináléhoz, de végül a rutinos Somfai Péter, aki később győzött is, felülkerekedett rajta. Így is szép a bronz! 

A Vasasból még Bakos Bálintról kell szólni, aki a legjobb nyolcig jutott.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


 

A hölgyeknél kevesebb sikerélmény jutott, bár Kardos Edina nyolc közé jutása (5. helye) női párbajtőrben szép eredmény. Szász-Kovács Emese még nem indult az ikrei születése után, de már edzésben van.

És végül a női kard, ahol válogatott versenyzőnk, Katona Renáta számára a legjobb nyolc jelentette a végállomást. Őt a későbbi győztes, Márton Anna búcsúztatta.
 

 


Hirdetések