Dobos Sándor, 2019.12.20. | Jégkorong

Bár a Schiller-Vasas HC játékosai jól mentek az UTE elleni pénteki bajnokin, ez nem volt elég a pontszerzésre.

Erste Liga, 26. forduló:

Schiller-Vasas HC–UTE 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

Vasas Jégcentrum, 250 néző, vezette: Juhász, Pálkövi Zs., Korbuly, Mizsák

Vasas: Sági Máté
Bukor, Gáspár – Hetényi P., Inglis – Surányi, Tornyai
Pápa B., Szlama, Turbucz – Czakó, Csiki, NAGY MÁRK 1 – Fliszár (1), Szalma (1), Székely-Mádai G. – BÉRES, Márton
Edző: Ladányi Balázs

UTE: Duschek
Kovács A., Varga A. (1) – Henderson, Pokornyi – Kiss-Rusk, Nagy Nilan (1) – Horváth A.
Benk 1, PANCE (1), Sikorcin – Di Diomete, Rafaj (1), REED 2 – Csamangó, Nemes, Vincze P. – Godó, Horváth Á., Kovács S.
Edző: Baróti Zsolt

Kiállítások: 6, illetve 14 perc
Kapura lövések: 30:30


A mérkőzés előtt Szuper Levente köszöntötte a jégen Farkas Botondot, Páterka Bencét és Seregély Mátét, a Schiller-Vasas, valamint Márkus Leventét és Pokornyi Dávidot, az UTE játékosait, ahogyan Horváth András edzőt és Székely Csaba kapusedzőt, videóelemzőt is. Mindannyian tagjai voltak az U20-as divízió 1/B-s világbajnokságon aranyérmes magyar csapatnak.

Az Erste Liga a válogatott szünet után folytatódott tovább, a Schiller-Vasas legutóbb december 1-jén játszott bajnokit, most az UTE ellen lépett jégre ismét. A három vb-hősünk nem volt ott a keretben, pihenőt kaptak (a túloldalon Pokornyi Dávid játszott, Márkus Levente a kispados volt), Schmál Kristóf viszont kényszerből maradt távol a pályától, térdsérülése miatt, ahogyan a hosszabb ideje kényszerpihenőn lévő játékosaink is. Ott volt viszont Nagy Márk a keretben, ő is egy nagyobb kihagyás után volt ismét velünk.

Főszereplő is volt, mert 0-2 után szépíteni tudott a második, az elsőnél sokkal jobban sikerült harmadban. A találkozó első felében kétszer is előnyben játszhattunk, de nem igazán tudtunk helyzetet kialakítani. Akadtak helyzetei a meccsen a Schiller-Vasasnak, jól dolgoztak a fiúk, de sokszor hiányzott egy-egy jobb döntés, vagy épp meglepő húzás.

A harmadik gól egyébként büntetőlövés során született Reed részéről.

Csapatunk legközelebb vasárnap, a Hokiklub Budapestet fogadja, másnap pedig jönnek a Ferencvárost idegenben legyőző Fehérvári Titánok.

Ladányi Balázs: - Amit szerettünk volna, megkaptuk a srácoktól.  Húsz napja volt az utolsó meccsünk, ez nem könnyítette meg a dolgunkat. Az UTE lendületből érkezett a DEAC-ot legyőzve, ennek ellenére jól kezdtük a meccset, a helyzetkihasználásban akadnak még gondjaink, ugyanez vonatkozik az emberelőnyök kihasználására is. Viszont azzal a munkával és elánnal, amit kaptunk a fiúktól, elégedettek vagyunk, az eredménnyel természetesen nem. Várnunk kell még a pontra, pontokra.

Virág Csaba másodedző: - Nagyon jól játszottunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Most ezekből csak három ment be, de ha tovább dolgozunk, és kicsit élesebbek vagyunk akkor, amikor az utolsó pillanatban jó döntéseket kell hozni, akkor még eredményesebbek leszünk.

Fotó: Bálint András


Hirdetések