2008.10.20. | Labdarúgás
Nagy várakozás előzte meg U-15-ös serdülő csapatunk 11. fordulóbeli mérkőzését. Ellenfelünk az a Hódmezővásárhely volt, aki az első két fordulóban parádézott, de azóta nem remekelnek, Elek Daniék viszont újból góllövő formába lendültek.

VASAS - Hódmezővásárhely 6 – 0 (3 – 0)

VASAS: Bocs B. (Máté N "!") – Rudner T. (Kotnyek M.), Elek D., Szemerédi P., Tihanyi Á. (Nagy R.), Lanczkor G. (Kiss G.), Lepkó N., Molnár B., Nagyházi D. (Horváth G.), Szénási Z. (Müller R.), Schirilla Gy. (Jákó J.)

Gólszerzők: Lanczkor (10. perc), Schirilla (14. perc), Nagyházi (19. perc), Szénási (57. perc), Müller (70. perc), Nagy (77. perc)

Jók: Elek, Lanczkor, Lepkó, Nagyházi, Nagy, Horváth, Jákó


A kezdő sípszó után egyből magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, ami helyzeteket is hozott, de Schirilla és Molnár próbálkozásai még nem jártak sikerrel. Aztán a 10. percben megtört a jég, amikor is Szénási banán ívű beadása után Lanczkor testtel sodorta a vendégek kapujába a labdát (1-0). Négy perccel később ismét Lanczkor volt a főszereplő, ám most egy síelőket megszégyenítő szlalom után középre passzolt, és Schirilla egy igazítás után a kapuba helyezte a játékszert (2-0). Érezni lehetett, hogy akár sok is lehet a vége, hiszen alig-alig volt a labda lelkes ellenfelünknél. A 19. percben Lanczkor oldalról beívelt szabadrúgása után Nagyházi csúsztatta a labdát a kapus felett a kapuba (3-0), megszerezve nagyon várt első találatát Vasas mezben. Bocs, hogy eddig nem említettük kapusunk Bocs nevét, de a 26. percben kellett először védenie, tette is dolgát rendesen. A 29. percben emeberelőnybe kerültünk, hiszen a vásárhelyiek vehemens csatára másodszor is sárga lapot érően szabálytalankodott, így a kiállítás sorsára jutott. A félidő végén teljesen beszorítottuk ellenfelünket, Nagyházi lövésénél azonban a felső léc, Molnár bombájánál a kapus gátolta gólszerzésünket. A szünet előtt egy perccel Nagyházi mutatta meg, hogy a házimunkát is rá lehet bízni, hiszen parádés ollózó mozdulattal küldte kapura a labdát, de centikkel mellé lőtt.

Fordulás után szabdrúgáshoz jutottunk egyből, és Elek elemi erejű lövésénél csak a felső léc volt képes hárítani. Többször is közel kerültünk a gólszerzéshez, ám Szénási előbb sokat várt, majd a keresztlécre pörgetett egy beadás után később Horváth elől csak az utolsó pillanatban tudtak tisztázni, az ekkor össze-vissza rohangáló vendég védők. Az 57. percben Kiss "G" szellő léptekkel húzott el a jobb oldalon, beadása után Nagy Rudi elől még tisztáztak, ám érkezett Szénási, és jobb lábas lövésével igazolta, hogy nemcsak a kapufát képes eltalálni (4-0). A 65. percben formás akció futott a bal oldalon, Nagy Rudi Horváth Gabihoz passzolt, aki Kotnyekkel kényszerítőzött, majd ballábas lövését a kapus nagy nehezen hárította. A 70. percben Nagy és Müller megalkotta (Rubik Ernő után szabadon....) a Rudik-rendszerét, hiszen Nagy Rudi elfutott a bal oldalon a labdával, beadásából Müller Rudi becsúszva lőtt a léc alá (5-0). A 75. percben Jákó kergette őrületbe cseleivel a vendégek bal oldali védelmét, majd lőtt, de a kapus hárított. Nagy pillanatok következtek! A 77. percben a nagy kedvvel játszó Nagy nagyot alkotott, hiszen nagyszerűen hozta helyzetbe magát, és nagy gólt lőtt a jobb alsó sarokba (6-0), beállítva a nagy gólarányú Vasas győzelmet.

Magabiztos győzelmet arattak fiaink távolró érkező ellenfelükkel szemben. Dícséretes a gólra törő játék, a helyzetkihasználás, a motiváltság. Az árnyoldalakat meg kezelni fogjuk....

Következik:
13. forduló: VASAS - Kecskemét 11.01. (szombat) 13:00 Fáy u.

A 12. forduló mérkőzése ( FTC - VASAS ) a két csapat közös angliai túrája miatt később kerül megrendezésre.


Hirdetések