Dobos Sándor, 2019.12.14. | Kosárlabda

A tabella negyedik helyén álló Budafokot sikerült legyőznie Faragó Péter csapatának.

NB I/B Piros-csoport, 12. forduló:

Vasas Akadémia–Budafok 89-75 (21-21, 24-22, 24-18, 20-14)

Vasas: Moravcsik 16/9, Andrássy 10/6, Debreceni 15, Csík Richárd 5/3, Boros 14/6. Csere: Kelenföldi 14, Meződi, Steier 9/3, Radics, Csík Roland, Sólyom 6/3, Barócsi. Edző: Faragó Péter

Budafok: Varga D. 7, Jilling 7/6, Kovács S. 22/3, Horváth M. 11, Lados 11. Csere: Siklós 12/3, Kiss M., Mészáros 3/3, Fehér 2, Tóth S. Edző: Károly Máté


Úgy kellett ez a győzelem, mint egy falat kenyér, sőt, lassan már egy morzsának is örült volna a szakvezetés, elvégre hol jó, hol rosszabb játékkal, de öt vereséget gyűjtött be sorozatban a Vasas Akadémia. Mindez azt jelentette, hogy 11 forduló után csak két győzelemmel állt az utolsó előtti helyen.

A sors most visszaadott sok mindent, hiszen a tabellán a forduló előtt negyedik helyen álló, igaz, az utóbbi öt meccsén 2/3-as mutatóval álló Budafokot sikerült legyőzni, és így venni egy nagy levegőt.

Örömteli, hogy öt játékosunk is eljutott tíz pontig, és mellettük is sokan hozzátettek a győzelemhez.

A Vasas Akadémia legközelebb december 21-én játszik, méghozzá fővárosi csúcsrangadót, a MAFC otthonában.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
"Biztos voltam benne, hogy nyerünk és ezzel halvány esélyünk mutatkozik a második körben, hogy utolérjük a mezőnyt. Elsősorban gratulálok a gyerekeknek! Ezt a mérkőzést a Nagypapámnak szeretném ajánlani, akitől örököltem a bennem lévő tüzet és azt a kiirthatatlan derűt, ami ezekben az időkben is jellemzett engem, és meg is maradt erre a mérkőzésre. Köszönöm a csapatnak és a szimpatizásainknak, akik mellettünk álltak!"

Károly Máté, a Budafok vezetőedzője: 
"Gratulálok a Vasasnak, abszolút megérdemelten nyert! Három negyeden keresztül tudtuk azt a kosárlabdát játszani, amit elképzeltünk és utána kicsit úgy éreztem, hogy fejben elfáradtunk. Támadó-, védőoldalon hibáztunk és sajnos megérdemelten nyert a Vasas."


Hirdetések