Dobos Sándor, 2019.12.09. | Kosárlabda

Nincs jó passzban férfi kosárcsapatunk, ezúttal Szigetszentmiklóson kaptak ki a fiúk a BKG-Príma SE-től.

NB I/B Piros-csoport, 11. forduló:

BKG-Príma SE–Vasas Akadémia 99-71 (24-19, 34-21, 22-16, 19-15)

BKG: Nagy Botond 28/18, Nagy Benedek 12/9, Allen 20, Nagy S. 10/6, Reizer 4. Csere: Meleg 12, Laman, Bán 9/6, Hegedüs 2, Püspök 2, Szeleczki. Vezetőedző: Nagy Ágoston

Vasas: Debreceni 16, Csík Richárd 7/3, Morvacsik 12/3, Sólyom 4, Barócsi. Csere: Boros 14/3, Radics 6, Kelenföldi 2, Andrássy 10, Kódor, Csík Roland. Edző: Faragó Péter


A 13. helyre csúszott vissza a Vasas Akadémia a tabellán, és az elmúlt két évhez képest ez alapos visszaesés. Függetlenül attól, hogy nem játszik rossz meccseket a csapat, legalábbis az előző fordulókban akár a javunkra is eldőlhetett volna egy-egy bajnoki.

Szigetszentmiklóson viszont a végére 26 pontos különbség alakult ki, ez simább vereségnek tűnik. A Nagykőrös a 12., a PVSK az utolsó, 14., ebben a szendvicsben van a Vasas Akadémia, és ebben az a fájó, hogy mindkét csapattól kikaptunk, hosszabbításban, hazai pályán.

No, de még rengeteg bajnoki vár a csapatra, és vezetőedzőnk jelezte – akármennyire is megmosolyogtató – még mindig a felsőházba jutásért dolgozik a csapattal.

Dr. Nagy Ágoston, a BKG vezetőedzője:
„Mindkét csapat számára nagyon fontos volt a mérkőzés. Talán nekünk sikerült az első pillanattól jobban koncentrálni és így versenyben maradni a későbbiek tekintetében. Jó dobóformát fogtunk ki alapvetően, viszont a mezőnymunkában bőven van mit javítani, hiszen az első félidőben szinte mindenben jobb volt az ellenfél!”

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Gratulálok a BKG-nak a győzelemhez, nagyon jól játszottak egész mérkőzésen. Nekünk most más egyéb egyszerűbb dolgokra kell fókuszálnunk ahhoz, hogy mérkőzéseket tudjunk nyerni, vagy versenyben lenni. Ezt próbáljuk megtenni a következő hetekben és építkezni. Meglátjuk, hogy hogyan megy. Vicces, de elégedett voltam pár dologgal, mert rengeteg lepattanót szedtünk, amit elterveztünk, rengeteg mezőnykísérletet hajtottunk végre, de ma sajnos kevés sikerrel. Így ez a különbség adott volt. Gratulálok még egyszer a hazaiaknak, mi megpróbálunk javítani a következő héten.”


Hirdetések