Dobos Sándor, 2019.12.09. | Vízilabda

A Vasas a címvédő a rangos kupasorozatban, amely január 11-én kezdődik a mieink számára. A Fradival egy csoportban Plézer János csapata!

Az utóbbi időszak egyik kiemelkedő vízilabdasikere volt, amikor januárban a Vasas SC megnyerte a Komjádi Kupát. A 21 éven aluli játékosoknak kiírt, igen nagy presztízzsel bíró sorozat négyes döntőjébe egymás után másodszor jutott el Plézer János és aktuális csapata (egy évvel korábban Pécsett bronzérmes lett), most pedig az a cél, hogy ez harmadszor is sikerüljön – ez példátlan lenne a kiírásban.

A Magyar Vízilabda Szövetségben elkészítették az új kiírás sorsolását: négy helyszínen zajlanak majd a selejtezők, és a Vasas rendez is, méghozzá január 11-én és 12-én. A többi csoportban egy héttel később játsszák a mérkőzéseket, címvédő csapatunk engedélyt kért arra, hogy előbb játszhasson, mert a keret jó része egy nemzetközi tornára kapott meghívást.

A sorsolás értelmében a Vasas a Ferencvárossal, az ASI-val, az OSC-vel és a Kaposvárral került egy csoportba.  

„Mindenképpen a továbbjutás a cél a Komjádi Kupában, sőt, nekünk eltökélt célunk, hogy még áprilisban is játsszunk, és ott legyünk a négyes döntőben. Ehhez előbb az első két hely valamelyikén kell végeznünk. A Fradi természetesen a legkomolyabb ellenfél, ez nem kérdés, az ASI – mivel nincs OB I-es csapata – 23 évig nevezhet játékosokat, az OSC és a Kaposvár pedig minden bizonnyal az OB I/B-s keretére támaszkodhat. A célunk tényleg nem változott, nem adjuk alább a négyes döntő szereplésnél, mindent meg fogunk tenni ennek elérése érdekében, a két ünnep között is. Ez eddig bejött, ha edzettünk, ott voltunk a végelszámolásnál. Izgatottan várjuk a mérkőzéseket” – mondta Plézer János a sorsolást értékelendő.

A Komjádi Kupa selejtezőcsoportjai:

A csoport: Vasas SC (rendező), ASI DSE, Blamax-Kaposvári VK, FTC Telekom, A-Híd OSC Újbuda
B csoport: PSN Zrt-PVSK Pécs (rendező), UVSE Hunguest Hotels, BVSC-Zugló, Budapesti Honvéd
C csoport: AVUS Szombathely (rendező), Hódmezővásárhely, Tatabányai VSE, Szolnoki Dózsa, Oázis SC
D csoport: PannErgy-Miskolci VLC (rendező), ZF-Eger, Szegedi FVCS, Debreceni VSE, Metalcom-Szentes


Hirdetések