Dobos Sándor, 2019.12.02. | Kosárlabda

Megint a ráadásban szenvedett hazai környezetben vereséget a Vasas Akadémia, most a Nagykőrös vitte el a pontokat a Sport 11-ből.

NB I/B Piros-csoport, 10. forduló:

Vasas Akadémia – Nagykőrösi Sólymok 97-102 (22-31, 27-25, 23-15, 16-17, 9-14)

Vasas: Moravcsik 28/12, Boros 9/3, Andrássy 21, Sólyom 3/3, Debreceni 12. Csere: Barócsi 10, Kelenföldi 3, Csík Richárd 2, Radics 9, Steier. Edző: Faragó Péter

Nagykőrös: Mácsai 18/9, Lakosa Á. 14/3, Molnár Miklós 30/15, Viqueira 17/6, Bartos 2. Csere: Lakatos P., Fehér 12/9, Jókai 6, Tóth M. 3, Csukás. Edző: Lakosa Zsolt


Legutóbb, a TF-Budapest elleni hazai, 97-94-es vereség után Faragó Péter vezetőedző úgy fogalmazott, igazából nincs gödörben a csapat, jól játszik, de a győzelmek nem akarnak jönni, már csak azért sem, mert a vendégcsapatok mostanság pazar dobóformát mutatnak a Sport 11-ben.

Vasárnap is így történt, a Nagykőrös dobott kiválóan, főleg a triplákat, hiszen 14 hármast is szórtak a vendégek, akik hosszabbítás során megnyerték a találkozót. Nyolc meccs óta nyeretlenek voltak, így ahogyan korábban a PVSK elleni hosszabbításos hazai vereség alkalmával, úgy most is elmondhatjuk, hogy egy papíron rossz formában lévő csapat ellen buktuk el a hazai bajnokit.


Fotók: Bornyi Márton

Most már tényleg jó lenne egy győzelem, mert leszakadóban van a Vasas Akadémia, a 13. helyen áll, épp a Nagykőrös előzte meg, mögötte az egy győzelemmel (ellenünk szerezték ugyebár) álló PVSK-t figyelhetjük.

Legközelebb december 8-án a BKG-Príma SE otthonában, Szigetszentmiklóson játszik a Vasas Akadémia.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Azt hittem nincs lejjebb, de van. Gratulálok a Nagykőrösnek, nagyon jó partnerek voltunk abban, hogy megszakítsuk a nyolc mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériájukat. Az élet folyamatosan dobálja elénk a lehetőségeket, de nem tudunk vele élni.”

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös vezetőedzője:
„A táblázaton elfoglalt hely csalóka mindkét csapat szempontjából, mert a Vasas is és mi is szoros meccseken kaptunk ki eddig. Most is szoros lett, ezúttal nekünk volt szerencsénk. Örülök, hogy végre tudtunk nyerni. A Vasasnak meg sok sikert kívánok a következőkben!”


Hirdetések