Dobos Sándor, 2019.12.01. | Kosárlabda

A Vasas Akadémia 23 ponttal legyőzte a nagy rivális BEAC-ot az élvonalbeli bajnokság szombati rangadóján.

NB I/A, 9. forduló:

Vasas Akadémia–ELTE-BEAC Újbuda 85-62 (20-9, 25-21, 17-23, 23-9)

Vasas: Murray 8, Fraser 26, Vukov 9/3, Tóth O. 12/3, Heljic 7/3. Csere: Böröndy 9/3, Karlócai 12/6, Madár E., Szerencsés 2, Budácsik. Edző: Földi Attila

BEAC: Laklóth A. 10/6, Mérész 16/3, Fogg 22, Szabó D. 6, Li 2. Csere: Galántai 2, György 4, Juhász. Edző: Balogh Judit


Huszonöt eladott labdája volt a BEAC-nak a meccsen, ez sokba került a vendégeknek, akikkel az utóbbi időszakban rendre nagy csatát vív a Vasas Akadémia. Csapatunk mindenképpen szerette volna megszerezni a harmadik győzelmét, és nem tévesztette meg az, hogy a tabellán mögötte állt a forduló előtt az újbudai együttes.

Be is kezdtek a lányok, 20-9-re nyerték meg az első negyedet, de ez tudjuk, hogy semmit sem jelent. Ezek pont azok a mérkőzések, ahol egy-két kihagyás elég a fordításhoz, ezt éltük át például tavaly a Gabányiban a BEAC ellen, amikor szinte nyert meccset fordítottak meg Balogh Juditék.

Most viszont nem történt fordítás, és ez annak is köszönhető, hogy a zárónegyedben rátettek még egy lapáttal a lányok.

Megvan tehát a harmadik győzelem, a csapat legközelebb december 7-én a TFSE-Budapest otthonában játszik.

Földi Attila, a Vasas Akadémia edzője:
„Nagyon nehéz meccs volt, mert végig maximális odafigyeléssel kellett játszanunk annak érdekében, hogy kézben tartsuk a mérkőzést. Elég motiváltak és harcosak voltunk, nagyon akartuk ezt a győzelmet, boldog vagyok, hogy sikerült és egy fontos lépést tettünk. A harmadik negyed elején volt egy rövidzárlatunk, aminek őszintén megmondom, nem tudom, mi volt az oka, hiszen az öltözőben pont arról beszélgettünk, hogy ugyanolyan lendülettel és erővel térünk vissza a pályára. A lényeg az, hogy sikerült visszavernünk a BEAC lendületét, és onnantól kezdve megint a mi kezünkben volt az irányítás. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült győznünk.”

Balogh Judit, a BEAC vezetőedzője:
„A tél még csak most kezdődik, a medve még csak most bújik be a barlangjába, mi viszont olyan álmosan játszottunk, mintha éppen ébredeznénk a téli álomból. El vagyunk csúszva egy évszakkal, ennél sokkal élénkebben kell játszani.”


Hirdetések