Jenkei Dániel, 2019.11.26. | Röplabda

Az első szettben nem élt a Vasas Óbuda a lehetőséggel, és ez megpecsételte a sorsunkat az első hazai BL-mérkőzésen a Nantes ellen.

BAJNOKOK LIGÁJA, D CSOPORT, 2. FORDULÓ

Vasas Óbuda – Nantes VB (francia) 0-3 (-23, -22, -11)

Érd Aréna, 700 néző. Vezette: Kovalcsuk (ukrán), Paskevics (orosz)

Vasas: Ana Tiemi 1, Kostelanská 11, Kalicanin 4, Kjelstrup 3, Dékány 8, Abdulazimova 11. Csere: Mihály (liberó), Villám L. 1, Török 2, Gyimes, Bleicher R. Vezetőedző: Jakub Głuszak 


Nantes:  Alanko 6, Vander Weide 17, Sylves 2, Gicquel 14, Schwabe 9, Schad 14. Csere: Burmazovic (liberó). Vezetőedző: Cyril Ong Vathanara

Sokszor emlegetünk mostanság történelmi napokat a Vasas Óbuda kapcsán, de kétségkívül ilyen volt a kedd este is, hiszen a csapat történetének első hazai BL-meccsére került sor Érden. 

A helyszín hétköznap este nem a legideálisabb Budapestről nézve, de hála szurkolóink elhivatottságának és talán a Fáy utcából érkező különbusznak is, nem maradtak a lányok hangos Vasas-keménymag nélkül ezen a fontos összecsapáson sem. Az Érd Aréna piros-kék széksorai pedig csak fokozták otthonosságérzetünket…

A vendég Nantes csapata sem volt ismeretlen, hiszen a 2018-as év elején egyszer már összecsaptunk velük a Challenge-kupában, akkor a hazai meccsen sikerült megizzasztanunk a franciákat, akik 3:2-re nyertek a Láng-csarnokban.

Most mindkét csapat pozitív benyomásokkal várhatta a párharcot, legalábbis ami a Bajnokok Ligáját illeti, hiszen a mieink bravúros pontszerzést hajtottak végre a Olaszországban Conegliano ellen, a Nantes pedig 3:1-re győzte le hazai pályán a román Alba Blaj-t.

Az első szett ijesztően indult és zárult számunkra: az elején zsinórban négy francia pont jött, utána azonban a mieink rendezték soraikat.

Olyannyira, hogy stabil játékkal érkeztünk el 22-18-as vezetésig, kezünkben volt a játszma, de egy rontott szervával, majd az ezt követő rövidzárlattal újra esélyt adtunk az ellenfélnek. A kék-sárgák pedig vannak annyira erősek, hogy éltek is ezzel, 24-23-nál nekik volt először szettlabdájuk, amivel elsőre éltek is egy rossz fogadást követően. (0:1)

A második szett is kiélezetten alakult, az utolsó labdameneteknél pedig Jakub Gluszak révén azt is megtudhattuk, milyen, amikor a csapatok és a nézők közösen izgulnak a videóbírózások alatt. Elsőre minket igazolt a challenge, a labda érte a vonalat, így a Vasas örülhetett, utána pár perccel viszont nem bizonyult igaznak vezetőedzőnk feltételezése, miszerint az ellenfél a hálóba nyúlt.

A „videóháborút” követően aztán a franciák ismét nem remegtek meg, egy 25:22-re megnyert szettel kerültek 2:0-ás előnybe, miután a hálóba ütöttünk egy szervát.

A harmadik szettre aztán padlóra kerültek a mieink, pedig az első pontoknál még nem tűnt nagynak a baj, de egy idő után tíz fölé nőtt a különbség, a mieink egyáltalán nem találták a játék ritmusát, a Nantes pedig lubickolt ebben a helyzetben.

Ahhoz képest, hogy milyen jó pillanataink voltak az első játszmában, nagyon rossz volt átélni, hogy 1 óra 20 perc után véget is ért a mérkőzés. A franciák 25-11-re nyerték az utolsó szettet, a meccset pedig 3:0-ra.

Ahogy mondani szokták, több volt ebben….


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések