Dobos Sándor, 2019.11.25. | Kosárlabda

A TF-Budapest 97-94-re verte meg Faragó Péter csapatát a Sport 11-ben.

NB I/B Piros-csoport, 9. forduló:

Vasas Akadémia-TF-Budapest 94-97 (26-29, 27-18, 23-26, 18-24)

Vasas Akadémia: Boros 13, Andrássy 22/3, Sólyom 22/6, Debreceni 8, Moravcsik 7/3. Csere: Radics 11, Kelenföldi 6, Steier 5/3, Barócsi, Csík Roland. Edző: Faragó Péter

TF-Budapest: Czura 20/3, Kerkai 24/6, Karosi 2, Timkó 8, Beák 3/3. Csere: Kovács B. 14/12, Somogyfoki 17/12, Kopasz 7/3, Bálint 2, Kutrovich. Edző: Vlaski Vladimir


Rendkívül kiegyenlített meccset játszott a Vasas Akadémia a tavaly még az NB I/A csoportjában szereplő TF-Budapest ellen, ne feledjük, két éve ez a két csapat vívta a bajnoki döntőt a Piros-csoportban. Olyannyira kiegyenlített volt, hogy a VAL-pontok tekintetében 135-133-ra a Vasas nyerte a párharcot, magát a mérkőzést viszont 97-94-re a TF, amely leginkább a triplák tekintetében nyomta le a mieinket (5 sikeres kísérlet a vendégek 13 trojkájával szemben).

Nem nagyon tud nyerni bajnokit a Vasas Akadémia, eddig csak két alkalommal sikerült ez, de a mérkőzés utáni értékelésében Faragó Péter kiemelte, nem gödör a mostani helyzet, hiszen ezúttal is jól játszottak a fiúk.

Néha persze jó lenne hozni a meccset, már csak azért is, mert jelenleg csak a 12. helyen áll csapatunk, amely legközelebb december 1-jén fogadja a Nagykőrös együttesét.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Először is azt szeretném mondani, hogy nagyon-nagyon gratulálok a saját játékosaimnak! Nagyon büszke vagyok rájuk, hogy ilyen nehéz szituációban, amibe kerültünk a mérkőzésen és amilyenben az elején is voltunk, így tudtak játszani. Nagyon örülök, hogy számíthatok rájuk mindig, mindenkor. Annak is örülök, hogy páran elő tudtak lépni ma igazán vezérszerepbe. Nyilván az is átgondolandó, hogy itt a Sport11-ben mindenki 70 százalékkal dob ellenünk. Beszívja minden dobásukat a gyűrű, így azért nehéz. Nyilván nem a gyűrűre fogom, de érdekes tendencia, hogy mindenki bravúrt bravúrra halmoz dobás területén ellenünk. Gratulálok a TF-nek a győzelemhez! Mondanám, hogy megpróbálunk kimászni a gödörből, de nem vagyunk gödörben! Tehát úgy gondolom, hogy jól játszik a csapat, csak sajnos nem jönnek a győzelmek. Viccesen azt tudom mondani, hogy remélem, hogy a jó játékunkkal azért győzünk még egyszer-egyszer mielőtt véget ér a bajnokság. Erre hajtunk, a fiúk is, és remélem, hogy a sorozat majd úgy szakad meg, hogy utána egymás után több győzelmet tudunk végrehajtani, az elsőt meglovagolva!”

Vlaski Vladimir, a TF Budapest vezetőedzője:
„Ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt, mert ugyan nagyon jól támadtunk, a két magas emberünk nagyon hamar fault problémákkal küzdött. Nagyon agresszívan és koncentráltan játszottunk végig, így sikerült a végén nyernünk!”


Hirdetések