Dobos Sándor, 2019.11.24. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC egyenrangú ellenfele volt a Gyergyószentmiklósnak, de a vendégek rutinos győzelmet arattak.

Erste Liga, 23. forduló:

Schiller-Vasas HC–Gyergyói HK 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)
Vasas Jégcentrum, 500 néző, vezette:
Haszonits, Varjú, Banga, Korbuly

Vasas: Szeles
Bukor, Inglis 1 – Farkas B., Hetényi P. – Surányi, Tornyai – Gáspár, SEREGÉLY
Schmál, Szlama (1), Turbucz – CZAKÓ, Csiki, Pápa B. – Páterka, Szalma, Béres B. – Márton
Edző: Ladányi Balázs

Gyergyó: COOKE
Góga (1), Rasulov (1) – Bobcek, Ferenc Csibi (1) – Creanga, Nagy Cs. – Kozma Zs.
Csergő, Valdix 1, Vorobjev (1) – PESTUNOV 1, PÉTER ZS. 1 (1), TENDLER 1 – Daradics, Elekes Darabont, Sára – Barabás, Benedek
Edző: Cameron Malcolm

Kiállítások: 8, illetve 14 perc
Kapura lövések: 29:32


A Hokiklub Budapest elleni 7-2-es vereség után leginkább az fogalmazódott meg a Schiller-Vasas szimpatizánsaiban, hogy ennél csak jobb jöhet a folytatásban, és lehetőleg már a Gyergyó elleni vasárnapi meccsen szeretnének látni valami "mást". Ez így történt, nem játszott alárendelt szerepet a csapat a Gyergyó ellen, egyenrangú ellenfelek voltak a mieink, akik alapvetően a védekezésre koncentráltak.

Ennek alátámasztására egy érdekes tény: a második harmadban hivatalosan csak 4 alkalommal lőtt kapura a Gyergyó, ez ritka adatnak számít. Mivel csapatunkat páratlan sérüléshullám sújtja, nem feltétlenül volt reális, hogy megnyerje ezt a meccset, például úgy, mint legutóbb Erdélyben, amikor 4-2-re sikerült győzni a piros-fehérek ellen.

Inglis Ákos révén sikerült egyébként szépíteni 3-0 után, a negyedik vendéggól már üres kapura született.

A gárda keretébe egyébként visszatért a kétmeccses eltiltása után Turbucz Martin, és újra a csapatban tudhattuk Seregély Mátét is. A MAC játékosa egy amerikai kitérő után hazatért, a Schiller-Vasas pedig játéklehetőséget biztosít neki, kölcsönben játszik majd nálunk, ahogyan azt tette a tavalyi szezonban is, amikor 42 Erste Liga-meccsen számíthattunk rá.

Legközelebb Újpesten játszik a Schiller-Vasas, kedden.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas vezetőedzője:
„Elég nehéz időszak áll mögöttünk, remélem, hogy előttünk már nem. A két nappal ezelőtti meccshez képest szerettünk volna a játék minden elemében javulni. Úgy érzem, ez sikerült is, ami ma döntött, az a helyzetkihasználás volt, az ellenfél rutinos játékosai könyörtelenül megbüntették azokat a hibákat, amiket vétettünk. De úgy érzem, a mai napon emelt fővel jöhettünk le a pályáról, nem szégyenkezhet senki a játéka miatt.”

Cameron Malcolm, a Gyergyó vezetőedzője:
„A három pontnak és a győzelemnek örülök, de a mutatott játékkal nem voltam megelégedve. Túl sok egyénieskedés jellemezte a játékunkat, kevésbé funkcionáltunk csapatként, ebben mindenképpen fejlődni kell. A Vasas munkás, őszinte csapat, különösen a második harmadban emésztett fel sok energiát a játék számunkra, és ez hiányozhat a holnapi meccsen. Dolgozunk tovább.”


Hirdetések