Dobos Sándor, 2019.11.24. | Kosárlabda

Bár vereséget szenvedett a Vasas Akadémia Sopronban, a szombati bajnok több szakaszában is szépen kosárlabdáztak a lányok.

NB I/A csoport, 8. forduló:

Sopron Basket–Vasas Akadémia 95-60 (27-16, 24-5, 14-21, 30-18)

Sopron: Határ 16, Crvendakic 15/6, Fegyverneky 7/3, Brooks 9/3, Czukor 9/3. Csere: Varga A. 4, Weninger 13/6, Dubei 5/3, January 2, Krajisnik 15, Varga K. Edző: Gáspár Dávid

Vasas: Murray 3, Heljic 12/3, Budácsik 1, Tóth O. 14/6, Vukov 5/3. Csere: Madár E. 7/3, Böröndy 7, Smailbegovic, Fraser, Madár K. 8, Szerencsés 3/3, Hizsnyik. Edző: Földi Attila


„Gratulálok a Vasasnak, szépen kosárlabdáztak” – fogalmazott a hazaiak játékosa, Tina Krajisnik-Jovanovic a szombati soproni bajnoki mérkőzést követően. De hasonlóképpen megdicsérte a Vasast Gáspár Dávid, a címvédő Sopron Basket edzője is, dacára annak, hogy a találkozót 95-60-ra nyerte a hazai csapat.

Hosszú szünet után lépett pályára csapatunk, és először küzdött a mieink ellen Varga Alíz, aki a Vasas Akadémia neveltjeként igazolt a nyáron Sopronba – végül 4 pontig jutott. Jobban kezdett a jóval esélyesebb Sopron, a második negyedet például 19 ponttal nyerte. De aztán szép lassan belejöttek a vasasos lányok is, jó megoldásokat is mutattak, amik nem ízlettek a soproniaknak.

De így is 35 pont lett a végén a differencia. A Vasas Akadémia legközelebb november 30-án, Pasaréten fogadja egyik nagy riválisát, a BEAC-ot.

Gáspár Dávid, a Sopron vezetőedzője:
„Gratulálok a Vasasnak! Sok olyan helyzetet és szituációt teremtettek nekünk, amit ma nem jól kezeltünk. Sokszor vertek minket egy-egyben, pedig becsülettel felkészültünk belőlük, de nem tudtuk megvalósítani azokat a feladatokat, amiket terveztünk. Kudarcot vallottunk ebből a szempontból. Vissza kell találnunk a játékunkhoz, motivált játékosokat szeretnék látni a pályán! Azt éreztem sokszor, hogy nem a kellő energiával játszottunk, borultak az értékek a fejekben. Pontokat akartunk szerezni mindenáron, amivel nincs gond, ezért is szeretjük ezt a játékot, de nem szabad elmenni azon feladatok mellett, amik miatt tartunk most ott, ahol. Tudunk ennél sokkal jobban is játszani! Megértem azt is, hogy kettő-négy hétig nem volt együtt a csapat, mely kihatással volt a játékra, de e mögé nem lehet elbújni! Dolgozunk tovább, csütörtökön sokkal jobb játékkal szeretnénk előállni! Sok sikert kívánok a Vasasnak, hogy elérjék a jövőben céljaikat!”

Földi Attila, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Sajnos pont úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy nem szerettük volna. Nagy energiával akartunk küzdeni, mindent megtenni egy ilyen csapat ellen, amivel partiban lehessünk. Ez nem történt meg, kicsit rosszul álltunk hozzá a mérkőzéshez. A szünetben próbáltuk összeszedni magunkat. A Sopron nem volt már olyan motivált 30 pontos különbségnél, és ezt sikerült kihasználnunk. Sok olyat mutattak a fiatalok, mely biztató a jövőre nézve. Gratulálunk a Sopronnak, készülünk az előttünk álló feladatokra!”


Hirdetések