Jenkei Dániel, 2019.11.19. | Röplabda

Minden várakozást felülmúlt a Vasas Óbuda történetének első BL-meccse. A sorozat egyik nagyágyúja ellen idegenben nyertünk két szettet, és szereztünk pontot.

Bajnokok Ligája, D-csoport:

A. Carraro Imoco Conegliano-Vasas Óbuda 3:2 (21, -20, -10, 23, -4)
PalaVerde, 3500 néző.

Vezette: Paskevics (orosz), Jettkandt (holland)

Conegliano: Gennari 1, Sorokaite 6, Botezat, Enweonwu 1, Geerties 2, Ogbogu 17. Csere: Fersino (liberó), Wolosz 13, Egonu 28, De Kruijf 7, Hill 14.
Vezetőedző: Daniele Santarelli

Vasas: Ana Tiemi 3, Kostelanská 16, Kalicanin 5, Kjelstrup 14, Dékány 14, Abdulazimova 5. Csere: Mihály (liberó), Török 1, Gyimes 1, Bleicher R. , Villám L. 1, Ambrosio.
Vezetőedző: Jakub Głuszak


A Treviso melletti, 5500 férőhelyes Palaverde igazi röplabdaszentély Olaszországban, de egész Európában is. Ennél stílusosabb helyszínen nem is kezdhette volna a Vasas Óbuda történelmi BL-csoportkörös szereplését.

Persze egyben ez is volt a legnehezebb állomás, hiszen a Conegliano Európa egyik legjobb csapata, tavaly a döntőig jutottak a Bajnokok Ligájában, az olasz bajnokságot pedig megnyerték.

Más dimenzió, egy olyan sztárokkal teletűzdelt csapat, akik ellen maximum "sikermorzsáink" lehetnek, viszont rengeteget lehet tanulni tőlük, ahogy ezt Jakub Gluszak is kiemelte.
 


Nos, ez volt az alapállás, a valóság pedig mindent felülmúlt kedd este a Palaverdében, ahol az első pillanattól kezdve meccsben voltunk, és ezzel alaposan megleptük a néha kényelmesnek tűnő olaszokat. Olyannyira, hogy általános meglepetésre miénk lett az első szett.

A másodikban is tartottuk a lépést, csak az utolsó labdamenetek során dőlt el a Conegliano javára a játszma. Ezután kijött a papírforma, a hazaiak 2:1-re fordítottak, mindössze 10 pontot engedélyezve Török Katáénak.

Igazán nagyot viszont csak ezután néztünk, hiszen nem az ilyenkor szokásos forgatókönyv következett, hanem a Vasas-szív újra megdobbant, így kiélezett pillanatok után megnyertük a negyedik szettet. Akkor, amikor már mindenki a meccs lezárására számított.

Igen, ezzel pontot szereztünk az első BL-meccsünkön, és döntő játszmára kényszerítettük világhírű ellenfelünket! 

Az ötödik szettben aztán nem sikerült újra csodát tenni, de ezt az estét így se fogjuk sokáig elfelejteni, a lehető legnagyobb dicséret illeti a Vasas Óbudát.


Hirdetések