Dobos Sándor, 2019.11.15. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC 6-2-re kikapott kerületi riválisától az Erste Liga 20. fordulójában.

Erste Liga, 20. forduló:

Schiller-Vasas HC–UTE 2-6 (0-2, 1-3, 1-1)

Vasas Jégcentrum, 400 néző, vezette: Kincses, Gangel, Horváth B., Kedves

Vasas: Sági Máté
Bukor, Kováts M. – Farkas B., Hetényi P. – Surányi, Tornyai – Gáspár L.
Schmál 1, Szlama (1), Turbucz – Czakó, Csiki, Pápa B. – Béres (1), Páterka 1, Szalma (1) – Márton, Mayer Zs., Székely-Mádai G. (1)
Edző: Ladányi Balázs

UTE: DUSCHEK
Kovács A. (1), VARGA A. 2 – CARLSON (1), Nagy N. – Henderson, Kiss-Ruck – Pokornyi
Odnoga (1), Pance (1), Sikorcin 1 – DI DIOMETE (3), Reed 1 (1), Vincze P. – CSAMANGÓ 1 (2), Horváth Á., Nemes 1
Edző: Baróti Zsolt

Kiállítások: 11 (+20 perc), illetve 17 perc (+20 perc)
Kapura lövések: 40:32


A Dunaújváros elleni 7-1-es vereség után kellett volna javítania az összképen a Schiller-Vasasnak, de ez csak részben sikerült. A számok általában nem hazudnak, ugyanakkor a 40:32-es kapura lövési aránynak most nem tudunk annyira örülni, merthogy a vendégek sokkal hatékonyabbak voltak a befejezéseknél.

Konkrétan hat gólt lőttek a mi kettőnkkel szemben.

Egy nagy bunyó is színesítette a második harmadban a találkozót, ennek végén a válogatott Varga Arnold, valamint Turbucz Martin kapott 5+20 perces büntetést.

Pozitívum a korábbi újpesti sor által összehozott (Páterka, Béres, Szalma), valamint a beinjekciózva játszó Schmál Kristóf egy-egy gólja, valamint Mayer Zsolt szereplése, de összességében ismét a csalódás felé billen a mérleg – első felindulásból.

Folytatás hétfőn a roppant erős Csíkszereda ellen.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője:
„Megint jól kezdtünk, ahogy szoktunk, de a védekező harmadbéli, valamint a kapu előtti „tökösséget” hiányoltam. Ami pozitívum, hogy megfelelő mennyiségű kapura lövésünk volt, a túloldalon nagyon jól védett a kapus, megjegyzem, a miénk is a hat gól ellenére. A helyzetkihasználásunkon kell javítani, és akkor talán egy kicsit egyenesbe jövünk. A védekezőharmadban össze kell szedni magunkat, mert az ellenfeleknek szinte meg sem kell küzdeni a gólért.”

Baróti Zsolt, az UTE vezetőedzője:
„Nagyon jó iramú meccset játszottunk a Vasas ellen, végre kijönnek azok a passzok, lövések, játékelemek, amiket megbeszélünk. Hat gólt lőni egy ilyen csapatnak mindenképp megsüvegelendő. Arni bunyója nem tett nekünk annyira jót, de dicséret illeti, hogy kiállt a társáért. Reméljük, vasárnap, ugyanilyen sikeresek tudunk lenni.”


Hirdetések