Dobos Sándor, 2019.11.13. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC 7-1-re alulmaradt a Dunaújvárossal szemben az Erste Ligában, pedig a második harmad után csak egy gól volt a különbség a két csapat között.

Erste Liga, 19. forduló:

Schiller-Vasas HC–Dunaújvárosi Acélbikák 1-7 (0-2, 1-0, 0-5)

Vasas Jégcentrum, 150 néző, vezette: Nedeljkovic, Pálkövi Zs., Pozar, Pálkövi B.

Vasas: Sági Máté
Bukor, Hetényi P. – Farkas B., Inglis – Surányi, Tornyai – Kováts M.
Schmál, Szlama, Turbucz – Czakó 1, Csiki (1), Pápa B. (1) – Béres B., Páterka, SZALMA – Gáspár, Márton, Székely-Mádai G.
Edző: Ladányi Balázs

DAB: HUGHSON
Kovács Bronson, Vuorijarvi (1) – Baker, Lendák (1) – Dósa (1), Ráduly N. – Wéninger
Azari (1), DANSEREAU 2 (1), MAZUREK 1 (1) – Silló, Somogyi 1, Turcotte (1) – NÉMETH P. (1), Subotic, Tamás I. (1) – Gebei G., Gulácsi, Pinczés 1
Edző: Miroslav Ihnacak

Kiállítások: 8, illetve 10 perc
Kapura lövések: 31:34


Az első két harmadban még egyenrangú partnere volt a  DAB-nak a Schiller-Vasas, Czakó Barna góljával szépített is 0-2 után, de a második húsz percben roppant bosszantó hibák is tarkították a játékot, vészjósló módon maradtak ki például a nagy helyzetek.

A legutóbb a Vasas Jégcentrumban nyolcat lövő Dunaújváros aztán ezt többszörösen megbüntette a harmadik harmadban, azt a szakasz 5-0-ra nyerve hozta a bajnokit 7-1-re.

Nagy formajavulásra lesz szükség a folytatásban. Pénteken az UTE érkezik a Vasas Jégcentrumba.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas vezetőedzője:
„Negyven percig ismét nagyon jók voltunk, az eredmény és a kidolgozott helyzetek tekintetében is. Jó volt a tempó is, csak jókat tudok mondani a csapatról. A harmadik harmadban valahogy szétestünk, de azt is látni kell, hogy ennyi helyzetből egyetlen góllal nem lehet mérkőzést nyerni, nemhogy a Dunaújváros, hanem gyengébb csapatok ellen sem. Egy meccs 60 percig tart, és hiába vagyunk közel az ellenfélhez, ha nem a védekezésre helyezzük a hangsúlyt, akkor ez a vége.”

Miroslav Ihnacak, a DAB vezetőedzője:
„Az első két harmadban még nem volt könnyű, hiszen előző nap egy nagyon kemény mérkőzést játszottunk a Ferencváros ellen. Aztán sikerült felvenni a tempót, gólokat is lőttünk, uraltuk a játékot, és megérdemelten győztünk.”


Hirdetések