Jenkei Dániel, 2019.11.12. | Röplabda

A visszvágón is kemény ellenfélnek bizonyult a Haladás, de a Vasas Óbuda most is győzött, így továbbjutott a Magyar Kupában.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó

Vasas Óbuda – Hungast Haladás 3-1 (30, 15, -16, 21)


Folyondár utca, 100 néző. Vezette: Tillmann, Barabás

Vasas: Ana Tiemi 2, Kostelanská 18, Kalicanin 8, Kjelstrup 6, Török 12, Gyimes 3. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Bleicher R. 4, Dékány 7, Villám L. 5, Ambrosio 5. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Haladás: Csóka 1, Császár 16, Lescay, Wallner 9, Miranda 25, Vacsi 10. Csere: Lojen, Zoltán (liberók), Pickering 8, Osbáth. Vezetőedző: Leiszt Máté


Már a 3:1-es Vasas-győzelemmel végződő odavágón is látszott, a szombathelyiek képesek megnehezíteni a dolgunkat.

Ezt erőteljesen aláhúzta kedd este az első szett a Folyondárban, amelyet maratoni csatában, végül csak 32-30-ra(!) sikerült megnyernünk.

A másodikban már csak fele ennyi pontig jutottak Vacsi Evelinék, ezzel pedig a továbbjutás kérdése is eldőlt. A folytatásra Jakub Gluszak szinte teljesen kicserélte csapatát, és ezúttal a pályára lépők nem igazán tudtak élni a lehetőséggel, hiszen egészen simán elveszítettük a harmadik szettet.

A negyedik ismét szorosan alakult, de 20-19-es állás után Villám Lilláék percei következtek, így aztán ezt a találkozót is 3:1-re nyertük.

A kettős győzelem után a csapat készülhet a kupában az MTK elleni negyeddöntőre, de előtte még "emlékezetből" jön egy újabb Haladás-meccs, hiszen szombaton az Extraligában lépünk pályára Szombathelyen.
 


Hirdetések