Dobos Sándor, 2019.11.04. | Jégkorong

A Vasas SC serdülőcsapata az alapszakaszban is teljesítette célját, így a felsőházi középszakaszban folytatja a bajnokságot.

Második célját is teljesítette a Vasas SC U16-os csapata az idei bajnokságban, hiszen az A-csoport legjobbjai közé került. Mindez azt jelenti, hogy a középszakaszban a – hozzá hasonlóan – erős riválisokkal fejlődhet tovább.

„A selejtezők során eldőlt, hogy mely csapatok kerülnek az A- és B-csoportokba, az első célunk akkor teljesült, hiszen mi az A-csoportba jutottunk” – kezdi összegzését Hoffmann Attila vezetőedző. – Ezután kicsit rendkívüli alapszakasz várt ránk, hiszen a legjobb nyolc csapat csak egyszer játszott egymással, így november 3-ára vége is lett a bajnoki alapszakasznak. Az első hat csapat játssza a felsőházi középszakaszt, a 7. és 8. helyezett, valamint a B-csoport első négy helyezettje az alsóházit. Nagyon örülök, hogy a 4. hellyel sikerült a felsőházba jutnunk, cserébe a középszakaszban már három kör lesz, és aztán az alsóház két legjobb együttesével alakul ki a rájátszás mezőnye.”

A srácok az Óbudai Hockey Academy 4-3-as legyőzésével biztosították be helyüket a legjobbak között vasárnap.

„Egy két-három hónapos időszak végére értünk, és az az akarat, az a szorgalom és példás hozzáállás, amit a játékosok beletettek ebbe a munkába, meghozta a gyümölcsét. Telt házas edzéseink vannak, azok is rendre ott vannak, akik kevesebb játéklehetőséget kapnak. Azt gondolom, nagyon sok tehetséges játékos van ebben a korosztályban, akik elérhetik majd a profi hoki szintjét. A Vasas felnőttcsapata is merítkezhet majd hamarosan ebből a keretből, és emiatt is nagyon elégedettek vagyunk. Külön öröm, hogy megelőztük az Újpestet a táblázaton, hiszen ők mindegyik korosztályban minőségi csapattal rendelkeznek. Igazi csapatmunka jellemző ránk, amit az utolsó meccsen is tapintani lehetett. Komoly karaktere van ennek a társaságnak, és közösen próbáljuk meg elérni a következő célunkat is. Az A-csoporttal és a felsőházzal teljesült két apró célunk, most jöhet a harmadik, ami nem más, minthogy éremért küzdjünk majd a szezon végén” – tette hozzá Hoffmann Attila.

Az alapszakasz mérkőzései:

UTE–Vasas SC 1-2
ifj.  Ocskay Gábor Akadémia–Vasas SC 5-1
Vasas SC–Debreceni Hokiklub 2-3
KMH SE–Vasas SC 3-4 (hosszabbítás után)
DVTK Jegesmedvék–Vasas SC 5-0
Vasas SC–Győri NEMAK Dana ETO HC 7-4
Vasas SC–Óbudai Hockey Academy 4-3

Az alapszakasz végeredménye:
1. ifj. Ocskay Gábor Akadémia
2. DVTK Jegesmedvék
3. Debreceni Hokiklub
4. Vasas SC
5. UTE
6. KMH SE
7. OHA
8. Győr

(Fotó: Perczel Adrienn)


Hirdetések