Dobos Sándor, 2019.11.04. | Kosárlabda

Idegenben kevésbé megy csapatunknak, a MEAFC a második félidőben hatékonyabb volt.

NB I/B Piros-csoport, 6. forduló:

MEAFC-Miskolc–Vasas Akadémia 81-68 (17-25, 19-14, 21-14, 24-15)

MEAFC: Takács 13/9, Lippai 14, Kozák M. 19/3, Kozák B. 10, Homoki 10. Csere: Béres 5, Tóth B. 3, Sándor 5/3, Asszú 2, Gadus. Edző: Drahos Gábor

Vasas: Moravcsik 24/6, Boros 10, Csík Richárd 2, Debreceni 5, Andrássy 15. Csere: Sólyom 4, Steier 3/3, Kelenföldi 3, Kozma, Barócsi 2, Csík Roland. Edző: Faragó Péter


Baja és Salgótarján után Miskolcon is vereséget szenvedett a Vasas Akadémia, pedig a mérkőzést jól kezdte, és még a szünetben is jobban állt ellenfelénél.

Csapatunk jelenleg 2 győzelemmel és 4 vereséggel a 11. helyen áll a bajnokságban, melyet a Budafok és a Veszprém vezet 5 győzelemmel és 1 vereséggel.

Legközelebb pénteken, a sereghajtó, eddig minden mérkőzését elveszítő PVSK-Cargate lesz az ellenfél, 16 órától.

Faragó Péter így összegzett a Vasas Akadémia weboldalán:

„A csapat jól kezdte a mérkőzést, de ezután nem éltünk azzal a lehetőséggel, hogy a hazaiak a vezérük nélkül önbizalomhiányosan kullogtak a pályán, kevés ellenállást tanúsítva. Szó szerint lelassultunk, majd a hazaiak köszönték szépen és észrevették a lehetőséget, feljöttek. Rosszul dobtunk, ziccereket hibáztunk és nem futottunk. A félidőre csak hárompontos volt az előnyünk. Már alapjában véve ez is idegesítő volt, de a második félidei játékunk még inkább. Egyelőre nagyon hektikusak vagyunk idegenben, tudunk bravúrosan és analfabéta módon is játszani, ezzel együtt még mindig nyeretlenek vagyunk, úgy, hogy elengedtünk belőle két nyerhető meccset. Most a hazai pályánkat megvédjük mindenképpen és meglátjuk, mire leszünk képesek az MTK ellen majd idegenben. Remélem, mindenkinek jól esett a három-négyórás buszút visszafelé Miskolcról. Gratulálok a hazaiaknak, megérdemelten nyertek és éltek a lehetőséggel. Remélem, a visszavágón már teljes csapattal sikerül visszavágnunk nekik. Mi a Péccsel játszunk pénteken itthon, várunk sok szurkolót, mert nem lesz egy könnyű mérkőzés számunkra, ahogy eddig sem, elkél a buzdítás.”


Hirdetések