Dobos Sándor, 2019.11.03. | Curling

A vegyes párosok World Tour-sorozatának lengyelországi állomásán tudott győzni a Szekeres Ildikó, Nagy György duó.

A 3000 euró összdíjazású lódzi világkupa-fordulón 24 csapat indult, köztük a korábbi vb-ezüstérmes vasasos egység is. Szekeres Ildikó és Nagy György nemrég még az 5. hellyel záruló vegyes csapat vb-n szerepelt a magyar csapatban, egy rövid pihenőt követően utaztak tovább a vegyes párosok lengyel tornájára.

A csoportmérkőzések során mindössze egy vereséget szenvedtek el, a szlovák páros volt jobb náluk egy ponttal, egyébként szépen meneteltek a döntőbe, ott a kínaiak egyik duója várt rájuk.

Az első három endben egy-egy pontot írtak Szekeres Ildikóék, majd kettőt ugyan a kínai egység faragott a hátrányból, az ötödik endben épp ugyanígy kettővel növelte pontjai számát a vasasos páros. Izgalmas maradt viszont a parti, mert újra kettőt írt Fan és Nan, de a hetedik endben eldőlt a találkozó a Szekeres Ildikó, Nagy György páros javára.

Legutóbb februárban, Aarauban sikerült győznie a mieinknek World Tour-állomáson.

A páros a következő időszakban (ebben az idényben) Szocsiban, Bernben, az olaszországi Pinerolóban, a kanadai Benfben, a hollandiai Zoetermeerben, Pozsonyban, a budapesti fordulón, a svájci Bielben és Rigában vesz részt World Tour-versenyen.

"Sosem jártunk ezelőtt Lódzban és óriási meglepetésünkre egy csodálatos, modern pálya várt minket! Az alapszakasz után egyenes ágon jutottunk a negyeddöntőbe, ahol először egy orosz párost, majd a tavalyi címvédő skót párost és végül a döntőben az olimpiára készülő kínai párost győztük le. Nagyon büszkék vagyunk erre az eredményre és dolgozunk tovább az olimpiai álmaink megvalósítása érdekében" - értékelt Szekeres Ildikó.

 

Eredmények – ISS Mixed Doubles World Tour, Lódz

Szekeres, Nagy – Dyderska, Telak (lengyel) 8-2
Matulova, Morvcik (szlovák) – Szekeres, Nagy 7-6
Szekeres, Nagy – Nilhamn, Kuosmanen (holland, finn) 8-0
Rybicka, Dzikowski (lengyel) – Szekeres, Nagy 6-7

A negyeddöntőben:
Szekeres, Nagy – Venevtseva, Groshev (orosz) 11-8

Az elődöntőben:
McClearly, McClearly (skót) – Szekeres, Nagy 3-8

A döntőben:
Fan, Nan (kínai) – Szekeres, Nagy 4-7


Hirdetések