Dobos Sándor, 2019.11.02. | Vízilabda

Nem sikerült győzni a fontos bajnokin, Hegedüs Gábor emberelőnyből egyenlített 13 másodperccel a vége előtt.

E.ON OB I., 6. forduló:

AVUS Szombathely–VasasPlaket 10-10 (4-3, 1-1, 3-3, 2-3)
Szombathely, vezette: Csizmadia, Tóth I.

AVUS: Kovács B. – Ekler B. 1, Jovanovic, Szőke Sz., Turnai B., Irmes P., Takács J. Csere: Polovic 1, Szabó B. 2, Szőke B. 1, Marnitz G. 4, Sági B., Sebestyén 1. Vezetőedző: Matajsz Márk

Vasas: Dévai – Miklós, Bencz 1, Sélley-Rauscher, Hegedüs G. 2, Vogel Simon, Takács. Csere: Török 2, Bóbis B. 4, Nikic, Kiss B., Halek 1. Vezetőedző: Bóbis Máté

Gól/emberelőny: 3/11, illetve 3/12
Ötméteresek: 1/1, illetve 2/2
Kipontozódott: -


Nagyon régen nyert idegenbeli bajnokit a Vasas csapata, legalábbis ami az alap- és középszakaszt illeti a mostani és az előző szezonban. Most nagyon készült erre az első győzelemre együttesünk, az egy hónapos szünetet igyekezett minél tartalmasabban és hatékonyabban kihasználni Bóbis Máté vezetésével a társaság.

Vártuk tehát már a szombati bajnokit, amely végül roppant kellemetlenül indult: 3-0-ra húzott el a Szombathely, amely eddig minden mérkőzését elveszítette a bajnokságban. Szabó Bence és Marnitz Gergő szerezte az első két gólt (Sebestyén Balázs a harmadikat), előbbi tavaly, utóbbi tavalyelőtt volt a VasasPlaket játékosa…

Török Béla törte meg a jeget, de Szőke Benedek válaszolt rá emberelőnyből, éppen ezért mint egy falat, úgy kellett Bóbis Botond büntetője (4-2). Ugyanő szerezte a következő két gólt is a részünkről, a második negyedben egyenlítettünk 4-4-nél. A nagyszünetben – Marnitz gólja miatt – azonban a hazaiak tartottak előrébb, s ugyanez volt a helyzet a harmadik negyed után is, igaz, ebben a szakaszban hat gól is született, 8-6-nál pedig már kettő volt a szombathelyi fór. Török Béla gólja hozta vissza a csapatot az utolsó nyolc perc előtt.

Bóbis Botond büntetőjével egyenlítettünk 8-8-nál, felettébb izgalmas volt a mérkőzés, amely egyben nagyon kiegyenlített is volt. Három perccel a vége előtt Marnitz Gergő harmadik góljával ismét az „aligátorok” vezettek, de Halek Márton ötödik kísérletére megszerezte első gólját, 9-9! A hajrára fordulva "kiállításcunami" következett a partról (két páros büntetés az egyik Vasas-támadás során), Török Béla lövését azonban védte a hazai kapus.

Időt kért Matajsz Márk, majd ugyan Ekler Bendegúz lövését Dévai Kristóf fogta, Marnitz Gergő labdát szerzett, és szabaddobása utat talált a Vasas kapujába: 10-9. Szűk egy perc volt hátra, amikor Slobodan Nikic harcolt ki emberelőnyt, amelyet Hegedüs Gábor fejezett be, egyenlítettünk 13 másodperccel a vége előtt.

Nagyobb dráma már nem történt, de kissé csalódás ez az eredmény. Egyrészt egyszer sem vezettünk a mérkőzésen, másrészt a hazaiak első pontjukat szerezték a bajnokságban, ráadásul nagy riválisaink, a BVSC és a Honvéd is nyerni tudtak korábban ebben az uszodában.

Bízunk a jó folytatásban, legközelebb november 15-én, Kaposváron játszunk, az lesz a naptári év utolsó tétmérkőzése.

Bóbis Máté, a VasasPlaket vezetőedzője így értékelt:

„Nos, látszott rajtunk az egy hónapos pihenő, tompák voltunk az elején, főleg támadásban, de védekezésben is. Aztán felvettük a meccs ritmusát, végig döntetlen körül volt az eredmény. Úgy tűnhet, vesztettünk két pontot – ami egyébként nem tudom, mennyire fog majd hiányozni – viszont a meccs képe alapján azt kell mondjam, inkább szereztünk egyet.”

A csoport állása:

1.  A-Híd OSC Újbuda 6   6 - - 93-42 18
2. ZF-Eger 6   5 1 - 85-45 16
3. BVSC-Zugló 6   3 - 3 64-74 9
4. Budapesti Honvéd 6   3 - 3 55-66 9
5. VasasPlaket 6   2 1 3 54-63 7
6. Kaposvári VK 6   2 - 4 48-73 6
7. Metalcom-Szentes 6   1 1 4 48-59    4
8. AVUS Szombathely 6   - 1 5 56-81 1

Hirdetések