Dobos Sándor, 2019.10.31. | Jégkorong

Remek mérkőzést vívott egymással a Schiller-Vasas és a Corona Brassó az Erste Liga csütörtöki játéknapján. Ladányi Balázs elégedett volt a 4-2-es vereség ellenére is a csapat teljesítményével.

Erste Liga, 17. forduló:

Schiller-Vasas HC–Corona Brassó 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)

Vasas Jégcentrum, 150 néző, vezette: Kincses, Wolf, Molnár M., Pálkövi B.

Vasas: SZELES
BUKOR 1, Gáspár – FARKAS B., Inglis – Surányi, Tornyai – Hetényi P., Pápa B.
Bödök, Schmál (1), Szlama – CZAKÓ, Csiki, Turbucz – Fliszár (1), Páterka (1), SZALMA 1 – Márton, Rafaj, Székely-Mádai
Edző: Ladányi Balázs

Brassó: POLC (1)
ARMSTRONG, STEPHENSON – Bíró O., BORISENKO (2) – Gajdo T., Mihály E. – Haraga, Szabó D.
Fowlie, Gliga (1), Plante 1 – Péter B. 1, TRANCA (1), Zsók 1 – Bíró M. 1, Molnár Z., Molnár Zs. – Gajdó B., Vasile
Edző: Pénzes Július

Kiállítások: 12, illetve 22 perc
Kapura lövések: 23:47


Kováts Máté ezúttal is hiányzott a védősorból, ő a Fehérvár elleni kupameccsen is kimaradt a keretből betegség miatt. Aztán rögtön az első perc végén tovább fogyatkozott a Schiller-Vasas, Bödök Bencét ütközték le roppant keményen, le kellett támogatni a pályáról tavalyi gólkirályunkat, aki már nem is tudott visszatérni a jégre.

Mindezzel együtt is a Vasas szerezte meg a vezetést, egy emberelőnyt sikerült kihasználni Bukor Rajmund remek távoli lövésével. Ugyancsak fórból volt eredményes aztán a Brassó is, Zsók Levente egalizált. Kemény munkát végzett fiatal csapatunk, a vendégek nehezen találtak fogást olykor a mieinknek.

Szalma Zsolt már a második harmad elején szerezte meg a vezetést ismét a Vasasnak, de elég gyorsan jött a válasz, Páterka Bence „kísérte be” ütőjével Bíró Mátyás lövését. 2-2-vel jött a záróharmad, ahol viszont már csak vendéggól született.


Fotó: Vasas Attila

A Corona Brassó elvitte a három pontot, a Vasas talán rászolgált volna egy hosszabbításra, Ladányi Balázs elégedett volt a fiúk munkájával.

Folytatás vasárnap, a Ferencváros ellen, idegenben.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas vezetőedzője:
„A meccs képével nem lehet problémánk, az eredmény az, ami lehetett volna jobb. Ha kicsit jobban koncentrálunk, összpontosítunk, akkor jutalomunk lehetett volna a pont vagy a pontok. Ez nem azt jelenti, hogy jobbak vagyunk a Brassónál, de melóztunk, sokat és jól melóztunk, emiatt pedig talán megérdemeltünk volna valamit. Nem fér bele, hogy olyan alapkövetelményeket, amiket tilos megszegni, megszegjünk. Sok kis apró dolog kell egy győzelemhez, ha ezek elmaradnak, azt megbüntetik, ami pontba, pontokba kerül.”

Ondrej Rusnák, a Corona Brassó másodedzője:
„A Vasassal ebben a szezonban nagyon nehéz mérkőzéseket vívunk, és ez ma is így történt. Nagyon jól védekezett a hazai csapat, de örülök, hogy végül meg tudtuk törni az ellenállásukat. Holnap a Hokiklub ellen is három pontot szereznénk, nekik is van miért visszavágni.”


Hirdetések