Jenkei Dániel, 2019.10.31. | Birkózás

Szép sikereket értek el utánpótlás birkózóink az utóbbi hetekben. Összefoglaló.

Kezdjük a juniorokkal, és a szabadfogású országos bajnoksággal, amelyen október elején a Vasasból Elekes Emese és Dobler Benjámin is bajnoki címnek örülhetett, Gaál Henrietta második lett, míg Bagosi József harmadik.
 

Dobler Benjámin a dobogó tetején

 

Ezt követte Püspökladányban a diákolimpia diák II-es korosztályú országos viadala, amelyen Bíró Attila a dobogó második helyére léphetett fel.

Diák I-es kategóriában már jóval több vasasos érdekeltség volt. A diákolimpián a sportolók ugye a tanintézményeik színeiben versenyeznek, de mindenki indul, aki számít, így a verseny rangja a korosztályos országos bajnokságokkal ér fel.

Tehát Diák I., és Tatabánya. Itt Veress Bence aranyérmet nyert, Arsunkaev Ahmad ezüstérmes, míg Tótok Péter és Baráth Károly bronzérmes lett. Tehát mind a négy Vasas-versenyző éremmel térhetett haza.
 

 

Az ezt követő hétvégén rendezték a serdülő diákolimpiai döntőt, itt Szabó Alex és Zimonyi Barna révén ötödik helyekkel gazdagodtunk, másnap pedig jött a kadet szabadfogású és női országos bajnokság

Gaál Henrietta, Ferenczi Emília és Pór Karolina is második lett, a Vasas SC csapata pedig bronzot szerzett. A fiúknál Rosz Roland Bendegúz harmadik és Fekete Krisztián negyedik helyének örülhettünk.

A hazai porond, vagy inkább szőnyeg mellett több nemzetközi versenyen is megmutatták magukat fiataljaink októberben.

Ukrajnában 16 ország 55 csapata közül szerezte meg a harmadik helyet a Vasas SC, Arsunkaev Musza, Rosz Roland Bendegúz, Gellén Milán és Pók Karolina egyaránt második helyen végeztek.



 

 

Dobler Benjámin szintén Ukrajnában nyert kadetversenyt, Arsunkaev Musza pedig Lengyelországban lett második.

A tehetséges fiatalokat Ubránkovics Csaba, Wöller Gergő, és Bábszki Gergely edzi a hétköznapokban.

November végén ismét jelentkezünk, hiszen a jövő hónapban kötöttfogásban, illetve a lányoknál is jönnek az országos diákolimpia döntők, de utánpótlás csapatbajnokságokra is sor kerül.

A felnőtteknél pedig az NB I-es csb őszi köre következik, amelyen a Sziget SC-vel leszünk vélhetően nagy harcban a csoportunk megnyeréséért, a hölgyeknél viszont a sérülések és egyéb tényezők miatt idén nem tud csapatot indítani a Vasas SC.


Hirdetések