Jenkei Dániel, 2019.10.30. | Labdarúgás

Finoman szólva sem volt sétagalopp a Pápa elleni kupamérkőzés, amelyet a hosszabbításban tudott csak a maga javára fordítani a Vasas FC.

Magyar Kupa, a legjobb 32 közé jutásért:

Pápai Perutz FC – Vasas 3-4 (Zsirai 12., Kalász 55., Hanzl 119., ill. Szatmári 35., Daróczi 36., Rétyi 105., Balajti 109.) - hosszabbítás után


Úgy tűnik, az idei Magyar Kupa-sorozat nem a könnyű meccsekről szól csapatunk számára, a megyei bajnokságban szereplő Úrkút után az NB III-as Pápa ellen is rezgett a léc, de ahogy mondani szokták, a kupameccseken csak és kizárólag a továbbjutás számít. Szanyó Károly vezetőedző szerint a szerda esti meccs után másnak nem is nagyon lehet örülni.

Ebben van igazság, hiszen már 10 perc elteltével hátrányba kerültünk egy oldalszabadrúgást követően. Bő félóra után aztán jöttek a mi perceink, hiszen a nyomásunk rögtön két góllá érett. Előbb Szatmári lőtt szépen, no meg némi szerencsével a pápai kapuba, majd ugyanezt a forgatókönyvet másolta Daróczi is. Mindkét gólunk az ellenfélről került a kapuba, de ez aligha érdekelte a helyszínen szurkoló Vasas-keménymagot.

Az már annál inkább, hogy ebből az előnyös helyzetből sem tudtunk nyugodt meccset produkálni, a második félidő elején ugyanis ismét bizonytalankodtak a védőink, így a Pápa másodszor is egyenlített.

Ez is maradt az eredmény a rendes játékidőben, így jöhetett az egyre nagyobb ködben a kétszer 15 perces ráadás.

Talán mondhatjuk, hogy itt már kijött az osztálykülönbség, előbb Rétyi talált be közvetlen közelről, igaz csak második próbálkozásra, majd Balajti lőtte ki szépen a hosszú sarkot (2-4).

Hihetetlen, de még innen sem volt sima az út: Ivan Rados egy röviden hazaadott labda után komédiába illő gólt ajándékozott az ellenfélnek. Többször azonban már nem kaptunk a szívünkhöz, 120 perc játék után, hétgólos meccsen jutottunk be a legjobb 32 közé.

Rögtön a meccsünk után élő adásban Pál Zoltán, a korábbi remek Vasas-futballista sorsolta ki a következő kör párosítását. Ahogy anno sokszor a pályán, most is jót húzott: az a III. Kerület lesz az ellenfelünk, amely ma általános elképedésre 5-0-ra ütötte ki az egy osztállyal magasabban jegyzett Nyíregyházát.


Hirdetések