Dobos Sándor, 2019.10.28. | Vízilabda

A harmadik fordulót rendezték az országos korosztályos bajnokságokban, a felsőházban szereplő Vasas csapatai közül egyedül a gyermek korosztályban jegyezhettünk fel győzelmet. Az OB I/B-ben simán nyertünk Tatabányán.

OB I/B, A csoport, 6. forduló:

Tatabányai VSE – Vasas SC 9-20 (4-4, 2-5, 1-6, 2-5)
Gólszerzők
: Gebauer 4, Dubinák 2, Kiss Sz., Galler, Vajda, illetve Makszim 4, Farkas R. 3, Landherr 3, Steinmetz Á. 2, Hajdu A. 2, Kovács M. 2, Mókus 2, Péter L., Fenyvesi

Plézer János vezetőedző:
„Több olyan játékosnak is lehetőséget biztosítottam, akik eddig nem, vagy keveset játszottak az OB I/B-ben, mondhatom, hogy mindannyian helytálltak, bizonyítottak. Az elején egy kicsit meglepett minket a hazai csapat, akkor még nem érkeztünk meg fejben Tatabányára, de aztán utána szerencsére helyreállt a játékunk, és mindenki számára pozitív élményt jelentett a mérkőzés összességében.”

Országos Ifjúsági Bajnokság, 3. forduló:

Vasas SC – BVSC-Zugló 4-8 (1-1, 2-1, 0-3, 1-3)
Gólszerzők:
Landherr, Mókus, Vadovics L., Fótos, illetve Batizi 3, Gyenis 2, Gyémánt, Haffner, Mészáros M.

Plézer János vezetőedző:
„Szomorú vagyok, mert mind az eredményt, mind a játékot tekintve többet vártam ettől a mérkőzéstől. Akadtak pozitívumok, például emberhátrányban és zóna ellen nem kaptunk gólt, ugyanakkor elöl teljesen leblokkoltunk. 21 lövésből 2 gólt szereztünk, ez mondanom sem kell, hogy nagyon kevés. Remélem, hogy ennek mentális és nem technikai okai vannak. Az eső két negyed még nagyjából azt hozta, amit vártam, utána viszont nem tudom, hogy mi történt. Sokat készültünk a BVSC-re, szerettünk volna pontot, pontokat szerezni, de ez a hajó elúszott. Csalódottak vagyunk, de nem sokáig érdemes annak lenni, mert itt, a felsőházban már minden héten rangadók jönnek, a következő mérkőzésre készülünk és igyekszünk bizonyítani, hogy többre vagyunk képesek.”

Országos Serdülő Bajnokság, 3. forduló:

Vasas SC – BVSC-Zugló 6-22 (1-6, 2-5, 1-4, 2-7)
Gólszerzők:
Gémesi 3, Szilágyi B., Póka, Leibinger, illetve Hajdú B. 3, Mészáros B. 2, Burulitisz 2, Kohári 2, Ádám 2, Mohos 2, Balogh M. 2, Reményi 2, Domján 2, Kedves 2, Szűcs D.

Monostori Attila vezetőedző:
„Sajnos, ugyanazt tudom mondani, mint néhány korábbi mérkőzésünk után. Hitehagyottan játszottunk a meccs java részében, és védekezésben olyan hibákat követtünk el, amik megelőzhetőek lettek volna. Természetesen a BVSC jobb csapat, nagyon erős, ki is lehet tőle kapni, de nem úgy, hogy temérdek lefordulásgólt adományozunk neki. Ebben mindenképp javulni kell, mert nem adhatunk ilyen fórt az ellenfeleknek.”

Országos Gyermek Bajnokság, 3. forduló:

Vasas SC – BVSC-Zugló 11-10 (4-3, 2-4, 4-1, 1-2)
Gólszerzők
: Szűcs L. 4, Ragács 2, Tasi 2, Básity 2, Peőcz Á., illetve Balogh B. 4, Doroszlai 2, Tátrai, Kedves, Bakulya, Szentesi

Homonnai Dániel vezetőedző:
„Kemény mérkőzésre számítottunk, és ez így is lett. Azt kértem a srácoktól, hogy játszanak felszabadultan, mert mi akkor tudunk jól játszani, ha felszabadultak vagyunk, és élvezzük a játékot, és nincs benne görcsösség. Arra hívtam fel a figyelmet, hogy az elejétől figyeljünk oda a ziccerek befejezésére, mert nagyon meghatározó lesz, hogyan kezdjük a mérkőzést. Sikerült jól kezdeni, mert 4-1-re is vezettünk már az első negyedben. Időt kértek, visszajöttek, de végig kézben tartottuk a mérkőzést, egyszer vezettek, a második negyed végén. Azt gondolom, nagyon jól játszottunk, a harmadik negyedben a zónavédekezésünk nagyon jól működött, ebből le tudtunk fordulni. A harmadik negyed végén, a negyedik elején el tudtuk volna dönteni a találkozót, ha két-három ziccerünket belőjük. A végéig lehetett izgulni, de szerencsére meg tudtuk tartani az előnyünket, és így megnyertük a meccset, ami egy nagyon kemény fizikális ütközet volt. Büszke vagyok a csapatomra.”


Hirdetések