Dobos Sándor, 2019.10.26. | Kosárlabda

Magabiztosan nyert a Diósgyőr a Vasas Akadémia otthonában a női kosárlabda-bajnokság élvonalának szombati mérkőzésén.

NB I/A csoport, 5. forduló:

Vasas Akadémia – DVTK 62-87 (9-19, 20-24, 12-25, 21-19)

Vasas: Fraser 21/3, Böröndy 9/3, Murray 3, Tóth O. 2, Karlócai. Csere: Vukov 18/9, Szerencsés, Smailbegovic, Heljic 5, Madár E. 4, Madár K., Hizsnyik. Edző: Földi Attila

DVTK: Pusztai P. 16, Skoric 14, Walker 17, Medgyessy, Kiss A. 14. Csere: Zele 13/3, Szücs 4, Kányási 7/3, Katona 2. Edző: Cziczás László


Nem tudta megismételni a PEAC-Pécs elleni teljesítményét a Vasas Akadémia, így a DVTK nyerte a szombati bajnokit, dacára annak, hogy két játékosát is nélkülözte.

A vendégek megérdemelten távoztak győzelemmel Pasarétről.

Földi Attila, a Vasas Akadémia vezetőedző:
„Nehéz bármit is mondani, totális katasztrófa volt, amit műveltünk. Szégyellem magam az egész csapat nevében, hiszen értékelhetetlen a mai teljesítményünk. Próbáltam figyelmeztetni a lányokat arra, hogy ez a DVTK a két hiányzó légiós nélkül is egy nagyon erős csapat. Valószínűleg az én hibám, hogy ezt nem sikerült eléggé megértetni a csapatommal, de nem fogok ilyen hibákat elkövetni a közeljövőben. Természetesen gratulálok a Diósgyőrnek, megmutatták, hogy igazi csapatként működnek.”

Cziczás László, a DVTK vezetőedzője:
„Nem mondanám, hogy tele volt a gatya, de természetesen tartottunk ettől a mérkőzéstől, hiszen két fontos játékosunk is hiányzott. Egy nagyon komoly hazai pályával rendelkező csapat ellen játszottunk, úgyhogy meg kellett szenvednünk az elején. Szerencsére a játékosaim nagyon komolyan vették a mérkőzést, jó ritmusban védekeztünk, sok labdát szereztünk, amivel kicsit talán elvettünk a kedvét az ellenfélnek. Azt gondolom, megérdemelt a győzelmünk.”


Hirdetések