Dobos Sándor, 2019.10.26. | Kosárlabda

Ismét nyerni tudott hazai pályán a Vasas Akadémia csapata az NB I/B Piros-csoportjában.

NB I/B Piros-csoport, 5. forduló:

Vasas Akadémia – Budapesti Honvéd 110-91 (21-16, 23-26, 33-24, 33-25)

Vasas: Moravcsik 13/6, Debreceni 14, Boros 6, Kelenföldi 11/3, Steier 12/6. Csere: Csík Richárd 19/9, Andrássy 19/9, Sólyom 13, Barócsi 1, Kozma 2, Csík Roland, Kódor. Vezetőedző: Faragó Péter

Honvéd: Horváth Á. 21/15, Bea 9/3, Stefán 12, Pintér 17/9, Kopácsi 9/3. Csere: Kovács D. 9/3, Szentirmai 6, Tichov 7/3, Gáspár 1, Tanoh Dez. Vezetőedző: Puskás Artúr


Nem volt mese – fogalmazott Faragó Péter a mérkőzés végén, utalva arra, hogy ezen a napon tényleg nagyon extra dobóformát és teljesítményt fogott ki a csapat. Különösen a második félidő volt parádés, 66 pontot szórtunk két negyed alatt, ezzel máskor kis túlzással meccset lehet nyerni.


Fotók: Bornyi Márton/Vasas Akadémia

Hét játékosunk is tíz pont felett zárt, ezt tényleg nem nagyon kell magyarázni. A Nyíregyháza elleni siker után újabb szép skalpot szerzett csapatunk, amely második győzelmét aratta a bajnokságban.

Folytatás majd október 31-én, Miskolcon, a MEAFC ellen!

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Örülök, hogy újra nyilatkozhatom, mert Veszprémben nem kérdezte meg senki a véleményemet! Viccet félretéve, azt gondolom, hogy a csapatunk mentálisan nagyon fáradt volt a mai mérkőzésen, viszont mentálisan roppant erős. A veszprémi meccs végén az öltözőben már láttam a szemekben azt a szikrát, ami most tűzzé lett! Ezt a szikrát kell fenntartanunk a következő hetekben. Nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy az a vereség ezt hozta ki belőlük, amit ma itt nyújtottunk. Hozzá kell tegyem, hogy nagyon-nagyon extra volt a mai, mivel például 27/25 büntetőt dobtunk be. 50 százalékkal tripláztunk, heten jutottak 10 pont fölé. Szóval nem nagyon volt mese, még egy ilyen magas intenzitású mérkőzésen is. Gratulálok a Honvédnak is, mert mindent megtettek, ami tőlük telt! Ma nagyon extrák voltunk támadásban. Gratulálok a csapatnak!”

Puskás Artúr, a Honvéd vezetőedzője:
„Gratulálok a Vasas csapatának, teljesen megérdemelték a győzelmet! Sokkal fizikálisabban és okosabban játszottak, mint mi. Maximálisan megérdemelt a sikerük. Egy félidőig tudtuk tartani magunkat a megbeszéltekhez, már akkor is látszott, hogy nagyon sok hibával játszunk, eladott labdák, nem megszerzett védő lepattanók… Akkor még tudtuk kompenzálni ezt egy-egy egyéni villanással. Sajnos a fordulás után hiába beszéltük meg, hogy koncentráljunk, az utóbbi időkben nem mennek a harmadik negyedek, főleg a kezdések. Teljesen állva hagyott minket a Vasas. Próbáltunk zónát, emberfogást, de nem találtunk fogást rajtuk. Fásultnak tűnt a csapat. Nehéz most mit mondanom, benne vagyunk egy negatív spirálban, valahogy ki kell ebből jönnünk! Ez az én felelősségem, úgyhogy meg kell találnom a kulcsot, mert ez egy nagyon hosszú és nehéz szezon számunkra!”


Hirdetések